beny. Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Witam, wymontowałem na szrocie cała instalację do elektrycznych szyb, kupiłem ramki z silniczkami i boczki z guzikami. Instalacja została elegancko włożona pod podłogę, instalacja jest kompletna tj. 2 bezpieczniki, 1 przekaźnik, wszystkie wtyczki są na miejscu. Po próbnym podłączeniu okazało się że nie ma żadnej reakcji instalacji, prąd jest ale zostały dwie "niewiadome" wtyczki, jedna wychodząca z tej wiązki na bezpieczniki i przekaźnik, jest ona brązowa, wychodzą z niej: czerwony grubszy kabel i dwa cieńsze przewody czerwono-kolorowe. Druga w gnieździe kostek koło kierowcy barwy zielonej. Może ktoś z Was robił takową przekładkę albo po prostu się zna i mi pomoże Z góry dzięki za wszystkie pomocne wypowiedzi Pozdrawiam
przemciotorun Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 z jakiego roku bylo to rozbite auto? czy wywaliles juz swoja stara wiazke z samochodu?
beny. Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Musiałbym spojrzeć na datę na wiązce, poprzednia wiązka na 2x szyby jest mojej roboty. Bardzo prosta zasilanie, bezpiecznik i tyle.. więc ona na pewno w niczym nie przeszkadza gdy ją odłączam i podłączam na te 4 szybki. Na 4 już uznałem, że będzie łatwiej wymontować z jakiegoś dawcy całą instalację i ją poprostu włożyć, ale nie będzie chyba tak łatwo. Tak jak napisałem wyżej wszystkie wtyczki do drzwi są na miejscu. Wolne właśnie mi zostają taka brąz/czerwień i zielona zrobię zdjęcia i wstawię. Zielona jest przy słupku kierowcy zaraz koło tej rozdziałki na kości, a z kolei ta brąz/czerwień idzie z wiązki z której wychodzą 2 bezpieczniki po 30A i przekaźnik 365
przemciotorun Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 czy masz tez orginalna wiazke z dzwi kierowcy? napisz dokladnie jakie kolory sa w tej brazowej kostce a postaram Ci sie napisac gdzie je podpiac
beny. Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Tak mam cała kompletną instalację + 4x oryginalne tapicerki z guziorkami Do każdych drzwi dochodzi swoja wiązka. A więc tak, przejdźmy do konkretów: Zielona kość: -gruby przewód czerwono-fioletowy -przewód czerwono-brązowy -przewód brązowo-żółty -2x czarny przewód (schodzą się w jeden pin) Brązowa kość: -gruby przewód czerwono-fioletowy -przewód czerwono-szary -przewód czerwono-brązowy Sory za jakość, zdjęcia robione pralką Dzięki za zainteresowanie, Pozdrawiam PS. Zapomniałem dodać, że tapicerki są z innego samochodu niż wiązka. Więc te wszystkie światełka będę musiał ogarnąć jakoś osobno
Rekomendowane odpowiedzi