melon1 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Witam . przy ostatniej wymianie oleju cos sie stalo ze sruba w misce olejowej ta ktora spuszczza sie olej,i nie moge jej odkrecic bo kreci sie w kolko....oleju nie puszczala wiec tak jezdzilem az dowymianu oleju ktora musze zrobic. i tu mam pytanie jak sie do tego zabrac? czy na kanale dam rade miske olejowa sam sciagnac bez problemu??
Tobike Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 I tak musisz spuścić z niej olej. Przekręciłeś korek i ja bym go czymś podważał i próbował odkręcić. Może uda się naprawić gwint miski albo jak jest cały to śrubę spustową wymienisz. Żeby ściągnąć miskę trzeba belkę odkręcić.
melon1 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Probowalem ja odkrecac ale nie da rady ,podwazalem i co tylko ale sie kreci w kolko....nie wiem jak olej spuscic wlasnie chyba odkrece miske i na zywiol sie wyleje wszystko....D
Tobike Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 zrób to w dwie osoby trzeba wpychać wkrętak między miskę a główkę śruby i odkręcać w tym czasie, do momenty aż załapie gwint. Jak się nie uda to wymiana miski ale z olejem to załóż jakiś płaszcz deszczowy bo się upierdzielisz cały.
Krytias Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ewentualnie warsztat gdzie maja maszyne do odsysania oleju... a potem zdjecie miski.
19radzio86 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 belki odkręcać nie trzeba... wystarczy poluzować sanki ... i miska wychodzi jak trzeba. ale tak jak kolega pisał spróbuj czymś śrubę ciągnąc i odkręcać może wyjdzie
Rekomendowane odpowiedzi