przemix 3000 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Witam:hi:Szukałem tego tmt-u ale niestety nie znalazłem.. Czy ktoś już miał taki przypadek? Podczas jazdy,szybszej jazdy słysze w tylniej osi jakieś tarcie.. i to napewno nie lożyska bo wymieniłem na nowe. Klocki też nie bo się nie ścierają,zresztą na starych heblach było to samo,teraz mam komplet nowych i to samo jest.Więc to nie hamulce. Gleba też nie ma nic do tego bo w zimę podnoszę i ślizgam się na 15'' więc kólka nie trą..Na jałowym słychać to tarcie raz głośniej raz ciszej. I tak jest już od bardzo dawna.. CZY TO MOŻE BYĆ PRZYCZYNA SKRZYWIENIA BELKI ? NP.UDERZENIA BOKIEM O KRAWĘŻNIK? Po wymianie zawieszenia byłem za zbieżności i niby było ok.to już Głupi jestem:facepalm: Proszę o wasze sugestie na ten temat?
Witek A4 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Jeśli belka była by źle ustawiona goliło by opony. Może to wina opon spróbuj przełożyć tył na przód jeśli masz inne na osiach i pojezdzij
przemix 3000 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Opony 18''są nowe,nie goli ich fakt,to belka prosta jak mówisz musi byc. Jakiś diabeł się wkradł
SebolA4 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Nie miałeś czasem auta podnoszonego z tyłu na kanale np. za środek belki? U mnie odkąd mechanik wykonał taki manewr mam skrzypienie belki przy minimalnych nierównościach drogi i nic z tym nie mogę zrobić.
przemix 3000 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Ja sobie nie przypominam takiego zajścia.Może poprzedniemu właścicielowi mechanik tak zrobił,bo to praktycznie od samego początku tak już jest:facepalm: Nie jest to bardzo głośne tarcie ale drażniące:( Jakbym furmanką jechał ---------- Post dopisany at 16:47 ---------- Poprzedni post napisany at 16:44 ---------- Ale może mam podobnie i też nic nie poradze:facepalm:bo wszystko jakby nie patrzeć jest wymienione.
Rekomendowane odpowiedzi