NiskoiSzerokoAudiA4 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 witam mam taki problem jak zapale rano auto to nie ma ssania i strasznie trzesie silnikiem.... po 3 sekundach gasze auto odpalam na nowo znowu trzesie autem + brak ssania i nagle problem ustaje włącza się ssania i silnik pracuje równo ... Na kompie pokazało brak błędów . Wymieniłem cewki , swiece , czujnik temperatury i nic nadal bez zmian moze ktoś pomoże ?
benyA4 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 A robiles cos ostatnio przy aucie ?? auo odpala odrazu czy musisz dlugo krecic ? czujnik wymieniles a patrzyles w bokach jakie wartosci pokazuje , nowy nie znaczy dobry.
NiskoiSzerokoAudiA4 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2013 wywaliło czujnik to zmienilem auto mam od tygodnia ..odpala od razu
benyA4 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Jak masz vaga to sprawdz dokladnie wszystkie parametry, a jak nie masz to podjedz na spota chlopaki napewno pomoga. Mozliwe ze przepustnica wymaga adaptacji . Odpal auto i wcisnij gaz, ciekawe czy wejdzie rowno na obroty czy bedzie falowal.
NiskoiSzerokoAudiA4 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2013 beny auto nie faluje tylko raz jest ssanie raz go nie ma dzisiaj w nocy przy 1stopniu temperatury odpaliłem i nie bylo zadnych problemów . Poprzedni właściciel chwalił mi sie ze czyścił przepustnice a nie wiem czy robił adaptacje . A co myślisz o przepływomierzu ?
benyA4 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 u mnie jak nawalila przeplywka to odrazu check engine sie pojawil. Jak masz vaga to odepnij przeplywke i odpal auto nic sie nie stanie poza tym ze zapisze ci blad. Najgorsze jest to ze raz jest raz nie i ciezko namierzyc problem. Przeplywke tez mozesz sprawdzic VAGiem , ja bym sprawdzil te czujniki temperatury . Podlaczyl vaga nie odpalal auta i zobaczyl ile pokazuja , moze przeklamuje. A jak nie masz vaga to podjec na spota w bydgoszczy lub toruniu .
enrike2 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Witam wszytskim mialem rano problem jadac samochodem przy dodawaniu gazu nie mial sily i chodzil jak traktor co to moze byc?? dodam ze wczoraj chodzil idealnie dzis podepne vagiem moze cos wyjdzie
MaciekW. Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 No i jak? Podpinałeś kompa pod auto?
MaciekW. Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 zapewne ktoras z cewek Tak też miałem obstawiać; chodzi jak traktor bo któryś z cylindrów "nie działa" i dlatego też jest słabszy
enrike2 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Dobrze zgadliscie ;-) wypadanie zapłonu na cylindrze 2 a powiedzcie ktory to jest??
daro84.pl Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Liczymy od strony rozrządu czyli druga od przodu auta
enrike2 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Troche mnie to dziwi bo juz 3 byly wymieniane a 4 jest oryginalna i jeszcze nie padla a padla natomiast ta wymieniona he i o co kaman
MaciekW. Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Hmm... sprawdź może jeszcze świece?
enrike2 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Świece sprawdzone jeszcze pojezdzina nich ale wymieniam po weekendzie majowym takze powinno hulac ;d
Rekomendowane odpowiedzi