bartek123415 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Chciał bym założyć skrzynie basową ale posiadam system bose i nie bardzo wiem jak podłączyć skrzynie. Najlepiej jak by podłączył to pod radio jakoś. We wcześniejszej audi nie miałem bose i nie było problemu kupiło się przejściówkę z kostki na czincze i było ok ale w tym systemie bose jest jakoś inaczej i nie mam pojęcia jak to podłączyć?;/ czy trzeba prowadzić nowe kable czy może da się jakoś odłączyć bufer od bose i podłączyć własny? Jeśli się z czymś mylę to sory ale nie znam się za bardzo na takim czymś dlatego proszę o pomoc.
Bromchit Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Ja u siebie wziąłem sygnał z wyjścia na sub ze wzmacniacza Bose, oczywiście nie można tego podłączać pod chinch-e wzmacniacz subwofera . Ori tuby nie odłączałem, bo jak mam potrzebę wyjąć dokładaną tubę jest trochę mniejsza przepaść gdyż są jakieś basy.
bartek123415 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2013 a nie mozna pod czincze zrobic tego? mógł byś mi opisać jak to dokladnie zrobić?
Bromchit Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Pod czincze też można to zrobić, musisz tylko znaleźć sygnały z radia przy wzmacniaczu, rozpiskę pinów znajdziesz w dziale Warsztat-Zrób to sam, tam jest temat o montażu Bose. Ja tak zrobiłem bo na początku miałem wzmacniacz bez filtra, i dlatego podłączyłem się pod wyjście na subwofer, póżniej zmieniłem wzmacniacz ale kabli już nie chciało mi się przerabiać..
bartek123415 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2013 a jak mam własnego wmzaka to jak to podlaczyc?
Bromchit Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Ale dokładany subwofer podłączałem właśnie do odzielnego wzmaczniacza, a nie do Bose. Z wtyku wzmacniacza Bose brałem tylko sygnał i remote.
bartek123415 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2013 a czyli kable co ida do bufera bose przepinamy pod wlasny wzmak a z wzmaka do tuby i bd smigac?
Bromchit Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 No nie do końca tak. Napisałeś wcześniej, że sygnał chcesz podłączyć czinczami, a w takim wypadku musisz rozdzielić sygnał z wtyczki wzmacniacza Bose. Nie możesz sygnału przepiąć, bo wtedy przestaną grać głośniki w przednich lub w tylnych drzwiach zależy, który sygnał przepiąłbyś do dokładanego wzmacniacza.
bartek123415 Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Opublikowano 2 Maja 2013 a mogl bys opisac jak to dokladnie zrobic?
Bromchit Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Podłączasz się do pinów 6, 7, 8 lub 6, 9, 10, zależy czy będziesz chciał podłączyć tubę pod przód czy pod tył. Opis pinów jest dla czarnego wzmacniacza Bose. pin 6 – masa sygnałów pin 7 – sygnał prawy tył + pin 8 – sygnał lewy tył + pin 9 – sygnał prawy przód + pin 10 – sygnał lewy przód + pin 25 - pilot (remote) Oczywiście z drugiej strony podłączasz się czinczami do swojego wzmacniacza.
bartek123415 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Opublikowano 3 Maja 2013 ale to wtedy ktore glosniki nie bd dzialac? jak sie podepne pod te piny?
Bromchit Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Jak się do nich tylko podepniesz i nic nie będziesz rozłączał to będą grały wszystkie głośniki.
bartek123415 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Opublikowano 3 Maja 2013 aha czyli do tamtych pinów dodać piny z czinczami i później już normalnie podłączać? a jakieś foto ze schematami masz może? bym był wdzięczny
Bromchit Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Nie niestety nie mam żadnych schematów to raptem kilka kabelków.
bartek123415 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Opublikowano 4 Maja 2013 to tak ja bym chcial jakos podlaczyc tube i wzmaka pod czincze czyli jak to zrobic krok po kroku bd wdzieczny
Bromchit Opublikowano 5 Maja 2013 Opublikowano 5 Maja 2013 Masa czinczy do pinu 6 wtyczki Bose sygnał z prawego czincza do pinu 9 sygnał z lewego czincza do pin 10 ot i cała filozofia a i remote za wzmacniacza dokładanego do pinu 25, nie wspominam o plusie i minusie, bo to jest oczywiste. Opis dotyczy czarnego wzmacniacza Bose.
Rekomendowane odpowiedzi