Reggi Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam. Mam nastepujacy problem . Auto dostało kiedyś hita . Ostatnio wymieniłem poduszke pod silnikiem z prawej strony i wyszedł nowy problem, obudowa wiatraka od klimy została pocieta przez pasek od klimy. Miedzy jednym a drugim jest dosłownie pare milimetrów roznicy.Wszystko jakoś tak ciasno. Ogladałem inne auto od tej strony i ma duuzo wiecej miesca za wiatrakiem od klimy . Wstepna teoria to zły pas przedni ..( pas od benzyny ) .. Tak wiec pytanie czym sie rozni pas od benzyny od pasa do diesla ? Czy to moze być przyczyna uszkodzenia wentylatora ?
Reggi Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Opublikowano 12 Lipca 2008 Pozycje nr 3 w spisie Dzięki Ale przegladajac oferty pasów na allego to te od benzyniaków i od diesla niewiele sie roznia jak na pierwszy rzut oka. A nie chce zeby tak było ze kupie nowy pas a to nie on robi bałagan
Wąski Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Różnią się mocowaniem belki dolnej.na rysunku nr 4. ale nawet jak by była założona inna to nie powinno być problemu z paskiem.Mocowanie do karoseri jest takie same.Może różnica to gróbość tej belki Mam nadzieję że autko zostało dobrze naprawione i nie jest krzywe W poniedziałek zrobię Ci dokładne zdjęcie takiedo pasa.
Reggi Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Opublikowano 12 Lipca 2008 Powiem szczerze ze juz sam nie wiem co o tym myśleć . Auto nie dostało az tak duzego hita . A mimo to jakoś ta cała zagadka z pasem dziwnie wygląda .
lelus_DT Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 ja na twoim miejscu pojechal bym do jakiegos dobrego blacharza, i niech ci to pomierzy , jak go wyciagniesz do gory to wszystko wyjdzie porowna lewa z prawa strona , najlepiej jak by mial takie samo a4 dla porownania , przyczyn moze byc wiele, niepierw wes spr. nr katalogowe tego pasa co masz moze jest dobry wiec szkoda kase na darmo wydawac, wiesz ze nawet nie duzy dzwon moze przestawic podloznice moze byc kwestia 2-3 mm ale to juz bedzie zauwazalne jak blacharz dobrze nie sprawdzil tego przy naprawie to wlasnie takei rzeczy pozniej wychodza, jak pod spodem wyjdzie wszystko ok to rozbierz przod moze ktos cos spapral nawet przy uzbrajaniu autka
Reggi Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Opublikowano 14 Lipca 2008 Tak tez zrobie Wszelkie dodatkowe rady mile widziane
Rekomendowane odpowiedzi