Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Krzywa górna wewnętrzna listwa drzwi kierowcy - Jak naprawić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie kupiłem tydzień temu autko no i rzuciło mi się w oczy to, że górna listwa na drzwiach od kierowcy nie leże w swoim miejscu albo jest źle złożona bądź może ktoś coś spierniczył. Dodaje fotki abyście wiedzieli o co chodzi i tym samym proszę o poradę jak to naprawić. Czy muszę demontować całą wewnętrzną stronę czy da rade jakoś zdjąć samą tylko tę listwe i ponownie ją włożyć poprawnie.

Kierowcy_1.jpg

Kierowcy_2.jpg

Kierowcy_3.jpg

Kierowcy_4.jpg

No i dla porównania prawa strona pasażera... tak dla formalności ponieważ zapewne dobrze wiecie jak to ma wyglądać.

Pasazera.jpg

Czekam na cenne porady : )

YO!

Opublikowano

Wygląda na to, że ktoś zdemontował boczek w drzwiach i nie poprawnie go później złożył. Tzn. górną część tapicerki drzwi należy najpierw wcisnąć w "prowadnicę" znajdującą się przy całej długości szyby, a następnie dociskać boczek drzwi tak by spinki wskoczyły na swoje miejsce... (sorki za taki opis, ale chciałem to jak najprościej przedstawić). Poprzedni właściciel prawdopodobnie nie umieścił dobrze górnej części tapicerki drzwi, przez co ona odstaje. Musisz zdjąć boczek i złożyć go poprawnie.

Ten filmik Ci pomoże:

PS: zaopatrz się w spinki, które lubią łamać się przy demontażu boczka z drzwi. Kosztują grosze. To ich nr. 5 sztuk: 8E0 868 243 i 2x 8E0 868 276.

Opublikowano
PS: zaopatrz się w spinki, które lubią łamać się przy demontażu boczka z drzwi. Kosztują grosze. To ich nr. 5 sztuk: 8E0 868 243 i 2x 8E0 868 276.

W salonie (serwisie) Audi otrzymam takie spinki ?

Opublikowano

Oczywiście :wink:

Opublikowano

Dziękuje za pomoc : ) :kox: