Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Panel klimatyzacji a4 b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam audi a4 b5 1996 r i mam problem z panelem od klimatyzacji i mam takie pytanie czy jak zmienię panel na z 1997 r będzie działała mi klimatyzacja posiadam panel z wklęsłymi przyciskami jeszcze i nie wiem czy bedzie działać mi klima :) jak założe po 1997 r :) dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Nie będzie Ci działać. Też mam z wklęsłymi przyciskami, i jak mi się zepsuł zimą, to założyłem nowszy model. Steruje ogrzewaniem i kierunkiem nawiewu. Ale nie załącza klimatyzacji. Musisz mieć z tymi samymi nr. co miałeś wczesniej.

Opublikowano
  • Autor

a jeżeli inni zmieniają na 2din i wszystko działa to czemu nie będzie dzałał ten ?

Opublikowano

Bo przerabiają. A sama wymiana ci nie pomorze

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nie będzie Ci działać. Też mam z wklęsłymi przyciskami, i jak mi się zepsuł zimą, to założyłem nowszy model. Steruje ogrzewaniem i kierunkiem nawiewu. Ale nie załącza klimatyzacji. Musisz mieć z tymi samymi nr. co miałeś wczesniej.

Ja ostatnio założyłem taki panel i jest dokładnie taki problem, że właśnie nie załącza sprężarki. Jest na to jakiś sposób??:kwasny: Jakieś przekodowanie lub zamiana kabelków?

Opublikowano

bodajże u was sprężarka jest sterowana masą a w poliftach plusem chodzi o klimatronika oczywiście cytat

do klimatronika wszystkie kostki pasują, ale niestety trzeba powalczyć z podświetlaniem panela i jak u mnie z przypadkiem załączania się sprężarki(u mnie było sterowanie masą, a teraz jest plusem), do tego dochodzi

może zobacz w tym temacie może tam coś opisane ze zmianą kabli

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-zmiana-tunelu-liftu-poliftowy-123559/

Opublikowano

Dzięki. Czyli jedyna rada to zmiana sterowania sprężarką przez zamianę kabelków. Warto spróbować:wink:

Opublikowano
Dzięki. Czyli jedyna rada to zmiana sterowania sprężarką przez zamianę kabelków. Warto spróbować:wink:

dokładnie ewentualnie zmiana polaryzacji przez przekaźnik

popytaj ludzi którzy to robili masz link do tematu

Opublikowano

Witam

Mam ten sam problem zepsuł mi się klimatronik z 95r, założyłem z 98r i nie działa klima, reszta działa, podświetlenie ok.

Proszę o pomoc jak ruszyć klimę w nowym panelu by działała. Co dokładnie trzeba zrobić, jakiś opis?

Szkoda mi odsyłać nowy panel, dodatkowe koszty a na allegro o tym samym kodzie co był stary panel kosztuje 200-250zł.

Jest jakaś szansa?

Pozdrawiam

Opublikowano
Kamillo1992 moze napisz co masz za problem z climatronikiem?
Opublikowano

na starym panelu ginie podświetlenie i przestają działać przyciski. Kupiłem nowy z A4 98r o innym symbolu.

Myślałem że bedzie pasował ale po podłączenie wszystko działa oprócz klimy, nie załącza jej. Prawdopodobnie trzeba przepiąć jakieś kable w pinach i wszytko bedzie ok. Tylko nie wiem które, jest może jakaś fotorelacja, albo dokładny opis.

Opublikowano

WITAM

Nie naprawiłem starego panelu , a chciałbym założyć ten nowy co kupiłem.

Mam prośbę o dokładny opis , link lub fotorelację przełożenia pinów by zaczęła działać klima.

Opublikowano

Czy posiada ktoś opis jak podpiąć klimę po lifcie do audi przed liftem. Nie mam podświetlenia w nowej klimie. I nie wiem który kabel zamienić z którym. Ktoś to może już zrobił albo wie jak to zrobić?

Opublikowano

Witam

Pomoże ktoś z tymi panelami?

A moze ktoś ma dokładny opis pinów?