Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błąd 17965 - auto nie jedzie powyzej 100km turbina nie kopie:/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich po dluuugiej przerwie:) Od wczoraj pojawil mi sie problem z przekroczeniem 100-110km/h. Auto dochodzi do 2000obr i moge klepac w podloge i niestety nie jedzie dalej.Pod gorke jeszcze gorzej. Zapialem dzisiaj vaga - co prawda mam win7 64bity i wystartowala mi tylko wersja 3.11 i do tego nie moge jej aktywowac takze przez chwile pelnych logow nie zrobie.

Wyskoczyly mi takie bledy przy engine

17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation

P1557 - 35-00 - -

17571 - Shareware Version. To Decode all DTCs

P1163 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent

Drugi blad to blad czujnika temperatury paliwa - jednak nie sadze ,zeby mial on wplyw - albo wiazka albo sam czujnik.Zajme sie tym pozniej.

Co do pierwszego bledu - podpialem vaga - odczytalem - skasowalem - pojechalem sie przejechac-samochod mulil - ale chwilami lapal ciag normalnie. Komp odpalony i patrzylem na wskazania MAFa - zakladane powiedzmy 500mg - realne 500mg.Mysle - nie jest tak zle,przejachalem kilka km do autostrady - wlecialem na nia - auto zlapalo ciag - przejechalem kilkanascie kilometrow kolo 200km/h. Jednak kiedy odpuscilem gaz pomalu - przy zjezdzie na grudziadz - auto juz zlapalo notlaufa i tak pod sam dom. Patrze na wskazania vaga w czasie jazdy - a tam MAF zakladane 850mg a relane nie jest w stanie dociagnac do 585mg.Tak jakby przeplywomierz nie dawal odpowiedniej dawki powietrz. Na autostradzie zachowywal sie normalnie w miare - czyli zakladane 1000mg i realne 980-1020mg - wtedy auto ciagnelo jak szatan.

Czy to strzelil mi przeplywomierz czy szukac przy n75,czyszczeniu turbiny lub grucha zacieta??

Napomkne ,ze z 2 lata temu wjechalem w duza kaluze - woda przez nadkole musiala sie jakos dostac do filtra powietrza i szlag trafil mi przeplywke. wymienilem ja w programie Bosha - oddalem stara i dostalem bodajze regenerowana za jakies 350-400zl - nie pamietam dokladnie. Czy te regenerowane z Bosha sa tak nietrwale??

pozdrawiam

Bartek

Opublikowano

przeładowuje turbo sprawdź czy chodzi sztanga turbiny :wink: węże podciśnienia wszystko po kolei :wink: n 75 tez

ale najpierw sprawdź turbo

Opublikowano

witam serecznie.kolego ja juz mam taki klopot pol roku.turbo bylo czyszczone n75 wymienialem weze podcisnieniowe wymienione.nie moge sie uporac z tym.i tak sie dzieje jak jest zimny.jezeli naprzyklad jade pod gore i trzeba wiecej mocy to wchodzi w tryb awearyjny.po ponownym odpaleniu jedzie ok.sam nie wiem czy turbo jest do wymiany czy sztanga ciasno chodzi czy moze lopatki w turbinie sie przycinaja.parenascie razy byly logi robione i wszytko wyglada ok.a najlepsze jest to ze raz jest blad przeladowania a raz nie doladowania.mowie ci och.... c mozna.:facepalm:

Opublikowano

Temat na razie ugrzazl w nawale innych do ogarniecia - ale mam takie pytanie. Otoz od pewnego czasu zaczal mi sie robic twardy hamulec w czasie jazdy - jakby wspomaganie nie dzialalo-jak bylo zimno rzadziej - jak jest cieplo to juz prawie ciagle. Po analizie doszlem do tego ,ze odpowiedzialna za podcisnienie dostarczane do wspomagania hamula (serwa w podszybiu) jest pompa ktora jest jednoczesnie pompa paliwowa. Czy mozliwe ,ze gowniane dzialanie tej pompy ma wplyw na to ,ze auto nie jezdzi tylko notlaufuje?? Zamowilem juz pompe na wymiane - uzywke za 235zl (nowa w serwisie okolo 1700:/). Ale czy moze miec to jakis zwiazek????