Opublikowano 6 Maja 201313 l Koledzy miałem wgrany rok temu program na 118koni i momend 270NM w audi a4 b5 90koni 1Z... Jesli chciał bym zmienić wtryski na 216 to musze robić koreke programu czy moge założyc te wieksze wtryski i tez bedzie wszystko chodziło dobrze? A druga sprawa czy ta moja pompa i turbina wytrzyma jesli wymienie te wtryski na wieksze..Prosze o jakies rady... Bo nie wiem czy sie oplaca pchac w koszty...
Opublikowano 6 Maja 201313 l Miałem w 1z 130 hp także wytrzyma. Zrobiłem tak ok. 40 tys km i nic się nie stało. Na pewno wtryski dadzą Ci więcej niż sam program tyle że pompa wtryskowa 1z jest nieco słabsza niż np. w afn. Gdzie robiłeś soft ??
Opublikowano 6 Maja 201313 l Autor ---------- Post dopisany at 16:34 ---------- Poprzedni post napisany at 16:34 ---------- [/color] Miałem w 1z 130 hp także wytrzyma. Zrobiłem tak ok. 40 tys km i nic się nie stało. Na pewno wtryski dadzą Ci więcej niż sam program tyle że pompa wtryskowa 1z jest nieco słabsza niż np. w afn.Gdzie robiłeś soft ?? No mi wiecej nie trzeba... tak na ok 130 koni żeby go zrobic bez wymiany turbiny i pompy bo te niby 118 jeszcze troche mało przy wyprzedzaniu... Czyli moge smiało szukac wtryskow 216 i wkladac ?? A co z ta korekta programu? Nie musze nic tam juz przestawiac itp??? Program robiłem w Łańcucie u takiego elektryka co ma złota reke do elektryki w samochodzie... Kolego a jak ci to jechało w tym 1Z 130 koni? W miare sie zbierał???
Opublikowano 6 Maja 201313 l Kolego znając Twoją "złotą rączkę" to ci wgrał gotowca.Przerabiałem wszystko od boxa do tego do czego zmierzasz.Znając życie gotowca miałeś na ok 100-105 kuni.Po wymianie na 216 musisz zrobić korektę i powinno być w okolicach 125-130 jak motorownia ok.Zmiana kolosalna i wystarczy w tych naszych gratach.Mam nadzieję, że ten Twój elektryk ogarnia temat profesjonalnie.Powodzenia ,będziesz zadowolony jak ja
Opublikowano 6 Maja 201313 l Autor Kolego znając Twoją "złotą rączkę" to ci wgrał gotowca.Przerabiałem wszystko od boxa do tego do czego zmierzasz.Znając życie gotowca miałeś na ok 100-105 kuni.Po wymianie na 216 musisz zrobić korektę i powinno być w okolicach 125-130 jak motorownia ok.Zmiana kolosalna i wystarczy w tych naszych gratach.Mam nadzieję, że ten Twój elektryk ogarnia temat profesjonalnie.Powodzenia ,będziesz zadowolony jak ja No mi wystarczy wlasnie tyle koni co napisales.. a ty masz wszystko seryjne? pompe i turbine??tylko masz zmienione wtryski i program?TEraz mi w miare fajnie chodzi ale jeszcze przy wyprzedzaniu troche brakuje tych koni ,jeszcze jak zalozylem kola 17stki co tez zmulilo troche samochod..
Opublikowano 7 Maja 201313 l Nie powiedziałbym że w 1z jest mocna pompa, długo jeździłem 1z i w obecnym afn jest o niebo lepiej. Pozostaje tylko pytanie, jak już jest sporo paliwa, skąd weźmiesz tyle powietrza ?? Bez urazy ale 216-tki do 1z to przerost formy nad treścią.
Opublikowano 7 Maja 201313 l Rób korekte, to jak kupić telewizor z HD a ogladać najzwyklejszą kablówke w rozdziałce 640px... pompa w 1Z ma krótka fale i nie jest to mocna pompa:decayed:
Opublikowano 7 Maja 201313 l Autor Najpierw musze kupic te wtryski.. tylko jedni mowią że 216stki za duze sa drudzi że dobre..kogo w koncu sluchac??
Opublikowano 7 Maja 201313 l bierz te 216ki:wink: niektórzy twierdzą ze 110km jest szybkie:whistling:
Opublikowano 7 Maja 201313 l Autor A nie lepiej do tych moich z 1z wtryskow dokupic same koncowki i zmienic? Mozna tak? Czy te wtryski 216 sa troche inne???
Opublikowano 7 Maja 201313 l mozesz i same końcówki kupić, bo tylko to sie zmienia, korpus jest taki sam, ale wtedy jest konieczna wizyta u pompiarza który to Ci zmontuje w całosć
Opublikowano 7 Maja 201313 l Autor Nie wiem czy tak nie zrobie bo nikt nie ma tych 216stek..a jak kupie koncowki to bede mial pewne że sa dobre i sprawdzone.. a ogolnie drogie sa te koncowki i ich zamontowanie oraz ustawienie??
Opublikowano 7 Maja 201313 l SPORTOWE Wtryski 216 FRATELLI BOSIO 1.9TDI DZISIAJ (3204507137) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Moim zdaniem lepiej kupić całe... cenowo chyba końcówka stoi po 140zł, ustawienie to z 50zł/szt, tak mi sie przynajmniej obiło o uszy ostatnio ---------- Post dopisany at 09:32 ---------- Poprzedni post napisany at 09:31 ---------- SPORTOWE WTRYSKI 216 1.9TDI NOWE KOŃCÓWKI 0.216 (3204507007) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tu masz innej firmy jeszcze Najlepsze były by boshowskie, ale są zdecydowanie najdroższe:whistling:
Opublikowano 7 Maja 201313 l Autor NIektorzy za 650zl cale tryski kupowali ..no nic..bede czekał może ktos akurat bedzie miał.. a jak nie to te koncowki kupie i zmienie w moich:)
Opublikowano 7 Maja 201313 l no tu masz za 550zł całe tylko firma star diesel, a te drozsze to fratelli, bosch za tysiaka kupisz:wink:
Opublikowano 7 Maja 201313 l Autor Ja wole juz lepsza firme niz jakis star diesel.. bo nie widadomo czy ta forma jest dobra... zachwile zacznie mi lac ktorys wtrysk i bede znowu wymienial?
Opublikowano 7 Maja 201313 l bierz te 216ki:wink: niektórzy twierdzą ze 110km jest szybkie:whistling: :naughty: znam takiego co mu AVB w B6 wystarcza:decayed:
Opublikowano 26 Marca 20215 l Ja mam 180 km w 1.8T i 260Nm i za mało. Miałem 200km i 320Nm program i znowu brakuje. Teraz będzie 225km i 350Nm może wystarczy na pół roku