chrisnetpl Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 Witam, wymieniłem ostatnio olej plus filtr oleju, paliwa i powietrza. Po tym zabiegu auto zaczeło mieć czasami problem z odpaleniem. Objawia się to różnie i nie ma chyba reguły. Czasami muszę dłużej pokręcić żeby odpaliło. Co może być tego przyczyną ?
marekg Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 Witam,wymieniłem ostatnio olej plus filtr oleju, paliwa i powietrza. Po tym zabiegu auto zaczeło mieć czasami problem z odpaleniem. Objawia się to różnie i nie ma chyba reguły. Czasami muszę dłużej pokręcić żeby odpaliło. Co może być tego przyczyną ? Na pierwszy ognień poszłoby sprawdzenie podłączenia przewodów do filta paliwa oraz poprawność zamocowania zaworu zwrotnego i dwóch oringów uszczelniajacych. Być może to tam dostaje się powietrze i stąd problemy z odpaleniem.
slo Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 pierwszy raz nie chciało odpalić czy któryś z kolei ?
chrisnetpl Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Opublikowano 7 Maja 2013 pierwszy raz trochę "piłowałem" ale w końcu załapał i było dobrze przez kilka godzin. a później to działo się tak, jak pisałem wyżej.
Rekomendowane odpowiedzi