rafalx11 Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 Witam Dzisiaj byłem u szpeca od nabijania klimy i sobie zafundowałem wymianę gazu i odgrzybianie , wszystko przebiegło ok lecz na końcu przy sprawdzeniu okazało się ze kompresor się wyłącza . przy najniższej temperaturze ( LO ) , pełnym nadmuchu temperatura przy w kratkach spada do max 15 stopni (na polu było jakieś 17 stopni ) , automatycznie kompresor się wyłączą na jakieś 2 minuty . Na maszynie pokazuje ze ciśnienie wzrasta do 30 barów i staje , jak ciśnienie spadnie to z powrotem się włącza i tak w kółko . Słychać również jak wyje łożysko na kompresorze . Co z tym zrobić i jak naprawić,proszę o pomoc .
Dev Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 wymieniałes dławik ? układ masz przytkany i wychodzi że tam nie właczaj klimy bo wysadzi Ci kompresor
rafalx11 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Opublikowano 6 Maja 2013 nie wymieniałem, gdzie go znaleźć jak wygląda ?
Dev Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 w tym przewodzie gdzie jest nakrętka, a wyglada tak: nr ori: 4B0 820 177 osuszacz tez wymień nr OE; 8D0 820 193 A
rafalx11 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Opublikowano 6 Maja 2013 O to mi chodziło bardzo dziękuje jutro się zabiorę za to . Co do części to lepiej oryginał czy wystarczy zamiennik ?
Dev Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 spokojnie zamienniki, wszystko kupisz u Kolegi Dzik z forum http://a4-klub.pl/sprzedam-ogloszenia-komercyjne-firm-157/czesci-najnizsze-ceny-forumowiczow-super-rabaty-motul-najlepszej-cenie-32035/
rafalx11 Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Opublikowano 7 Maja 2013 A ty nie masz tego zestawu do sprzedania ?
Rekomendowane odpowiedzi