lezy1 Opublikowano 7 Maja 2013 Opublikowano 7 Maja 2013 Bardzo proszę o analize logów robiłem je pierwszy raz jutro zrobie jescze dynamiczne. Jeżeli jest coś nie tak z nimi proszę o podpowiedź jak zrobić prawidłowo. Logi robiłem ponieważ paru kolegów z forum tak mi poradziło. Mam problem z turbiną podczas jazdy straciła moc po wyłączeniu i włączeniu zapłonu wszystko wróciło do normy. Sprawdzałem ze znajomym mechanikiem przewody, zawór EGR, gruchę, N75, sztangę i wszystko wydaje się być sprawne. Błąd który się pojawił po braku mocy - 16618 - Boost Pressure Regulation: Limit Exceeded (Overboost Condition) P0234 - 000 - - Readiness: N/A Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 014 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 007 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 023 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 018 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Basic settings Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
slo Opublikowano 7 Maja 2013 Opublikowano 7 Maja 2013 trochę bałagan.. gdzie 011 dynamiczny ? 1 i 2 wtrysk w pięknej kondycji ---------- Post dopisany at 20:34 ---------- Poprzedni post napisany at 20:33 ---------- 16618 to zwykłe przeładowanie.. Jak posprawdzałeś wszystko, to najprawdopodobniej zmienna geometria turbinki do wyczyszczenia
lezy1 Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Opublikowano 7 Maja 2013 Jutro zrobie dynamiczne. Zwykłe przeładownie - to coś normalnego ? Pozostałe wtryski jak wyglądają i czy jest coś jescze co zauważyłeś niepokojącego ?A czyszczenie da jakiś skutek. Kolega ostatnio czyścił zapłacił 500zł, a po miesiącu znowu to samo. Może regeneracja jest bardziej sensowna ?A tak na marginesie jakie są ceny za czysczenie, a jakie za regeneracje? Możecie kogoś polecić. Bardzo dziękuje za zainteresownie tematem.
slo Opublikowano 7 Maja 2013 Opublikowano 7 Maja 2013 wtryski w grupie 13. im bliżej zera tym lepiej. Zanim wyczyścisz, trzeba sprawdzić przynajmniej n75 i podciśnienia. Regenerowane turbo kosztuje ok 800-1000 zł z gwarancją roczną. Jakie masz oznaczenie silnika ?
lezy1 Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Opublikowano 7 Maja 2013 Silnik BKE, N75 dziś wyciągałem i sprawdzałem wygląda na dobrze działający, a podciśnienia jak sprawdzić. Samo czyszczenie ile może kosztować (dodatkowo jaki jest koszt wyciągnięcia i wsadzenia turbiny) i czy to wystarczy. Jakie są wartosci graniczne wtrysków. Czy logi dynamiczne coś jescze mogą pokazać ?
slo Opublikowano 7 Maja 2013 Opublikowano 7 Maja 2013 logi dynamiczne pokażą właśnie wszystko Sztanga w turbo się rusza ? włącz 011 w trybie basic i obserwuj pracę sztangi. U mnie ostatnio był syf w podciśnieniach i n75 wolno reagowało co skutkowało że sztanga zbyt powoli wysuwała się z gruchy.
lezy1 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Opublikowano 8 Maja 2013 Rusza się i nie ma luzu wchodzi i schodzi do oporu. Również to sprawdzałem. A jutro napewno będą zrobione logi dynamiczne. ---------- Post dopisany 08-05-2013 at 19:00 ---------- Poprzedni post napisany 07-05-2013 at 22:16 ---------- W tym wątku podaję próbę dynamiczną http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/prosba-analize-logow-dynamicznych-272871/
Rekomendowane odpowiedzi