Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

"obnizka"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Twoim miejscu szukałbym używanego gwintu :wink: będziesz zadowolony. Na gwincie wcale nie jest twardo... chociaż zanim do mnie wpadł gwint to też tak myślałem :decayed: Przy montażu już byłem gotowy do jazdy "w taczce" a tu miłe zaskoczenie :banan: Latam 2lata na gwincie i nawet nie myślę o przejściu na zwyklaka :whistling::wink:

Opublikowano

A co takiego do siebie wsadziłeś?

Ja chyba pozostanę na springach H&R -35mm/eibach -30mm + jakieś amortyzatory. Tylko tu pytanie jakie bo moje tylko na złom się nadają już.

Myślałem nad tymi AMORT PRZÓD 2szt. AUDI A4 B6 00-04 BILSTEIN +odb (3568010560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. + tył do tego. Ale za cholerę nie wiem czy to b4 czy b6.

Opublikowano

U siebie mam KW :wink: używkę kupiłem po koleżeńsku za 450zł :shock3::banan:

Springi są 10razy bardziej niewygodne niż gwincior... Pytaj kolegów w Battalionie, znają się na rzeczy :wink:

Opublikowano

Kurde już głupieje... Część osób z którymi pisałem na PW mówiła właśnie odwrotnie. Oczywiście wiadomo im z wyższej pułki gwint tym jest lepiej z komfortem jazdy, im niżej springami tym twardziej. Dlatego chodzi mi o konkretne porównanie eibach-30mm/H&R-35mm +amorki bilstein a gwint ap/fk highsport. Nad używkami też się zastanawiałem ale czas mnie nagli i nie mogę czekać na okazję ;/.

Opublikowano
  • Autor
A co takiego do siebie wsadziłeś?

Ja chyba pozostanę na springach H&R -35mm/eibach -30mm + jakieś amortyzatory. Tylko tu pytanie jakie bo moje tylko na złom się nadają już.

Myślałem nad tymi AMORT PRZÓD 2szt. AUDI A4 B6 00-04 BILSTEIN +odb (3568010560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. + tył do tego. Ale za cholerę nie wiem czy to b4 czy b6.

To sa najzwyklejsze amory b4 czyli odpowiednik 1 ba

Opublikowano

Boże b6 po 400zł za szt. chodzą... Mastapi masz jakiś namiar na sklep gdzie można je taniej dostać czy to cena normalna?

Sprawdziłem na stronie producenta... cena normalna ;d

Dobra przewertowałem jeszcze raz posty powyżej.

-Amorki Bilstein B6+ sprężyny z 1BA ale auto nie opadnie

-Amorki Bilstein B4+ sprężyny H&R -35mm i auto trochę opadnie

Macie jeszcze jakieś propozycję?

Opublikowano
  • Autor
Boże b6 po 400zł za szt. chodzą... Mastapi masz jakiś namiar na sklep gdzie można je taniej dostać czy to cena normalna?

Sprawdziłem na stronie producenta... cena normalna ;d

Dobra przewertowałem jeszcze raz posty powyżej.

-Amorki Bilstein B6+ sprężyny z 1BA ale auto nie opadnie

-Amorki Bilstein B4+ sprężyny H&R -35mm i auto trochę opadnie

Macie jeszcze jakieś propozycję?

autko nie opadnie troche tylko o 1,5 cm w stosunku do 1be i 1bv

Opublikowano

Tak, jak mastapi napisał, amory z aukcji to B4 - zwróć na to uwagę . B6 są żółte i mają inne oznaczenia producenta. Opcji B4+ H&R na pewno bym nie polecił, podobnie, jak gwintu z niziutkiej półki :wink: Może rzeczywiście rozwiązaniem jest gwint używany, ale z jakiegoś pewnego źródła.

Opublikowano

Sprawności samych amorów nie zbadasz na stacji diagnostycznej, bo tam się sprawdza amortyzację pojazdu - trzeba by je oddać do zakładu, który zajmuje się naprawą, regeneracją i przerabianiem amorów. Montuje się amor na urządzenie, które przy sprężaniu i rozprężaniu wyrysowuje wykres sił.

Dla śmieszności podam, że na KONI Sport skręconych P-50%, T-80% twardości+H&R i kole 225/40 R18 miałem na stacji 25%, a na zimówce 195/65 R15 - prawie 60% :decayed: Panowie nie chcieli uwierzyć, że to cud :grin:

Opublikowano

Macie jakieś namiary na pewne sklepy internetowe z dobrą ceną? Chodzi mi o bilstein b8 i H&R.

No nic pozostało mi czekać i szukać.. Dzisiaj byłem na diagnostyce bo przegląd mi się kończył. LP 86%, cieknący stukający amorek PP 72% i tył po 45% :grin:

Opublikowano

Oj to chyba wożenie w bagażniku było, że taka różnica w sprawnościach :decayed:

Opublikowano

Raczej nie bo kanapa nie jest składana, nad czym czasami ubolewam, więc nie ma tam jak za dużo towaru upchać, haka też brak :decayed: Poza tym amorki na przodzie to schas, a na tyle coś innego. Zapewne długo nie wymieniane. Z reszta na złom już lecą :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja latam na gwincie z FK tylko nie tym za 1200 zł i jest ok... ale słyszałem że te tanie sprężyny od FK są dość "miękkie"

Opublikowano

Panowie dzisiaj wsadziłem zawias s-line+sprężyny H&R siedzi ładnie ale na 16 szału nie robi :grin: W porównaniu do 1BA na 1BE razem z sprężynami -35mm jeździ się k**ewsko twardo :decayed: i nie wyobrażam sobie jazdy po mieście na gwincie. Na wiosne planuje wsadzić 17", zobaczmy jak to będzie się prezentować :hi:

Opublikowano

16" w B6 to na zimę są ładne - na lato to jest masakra, szczególnie, jak się ma "biedronki":facepalm: Co do twardości, to wiadome było, że bardziej miękko nie będzie, ale się przyzwyczaisz :wink: To tak, jakby po 195/65 15" zimowej przesiadać się na większą oponę letnią - też jest szok :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Panowie dzisiaj wsadziłem zawias s-line+sprężyny H&R siedzi ładnie ale na 16 szału nie robi :grin: W porównaniu do 1BA na 1BE razem z sprężynami -35mm jeździ się k**ewsko twardo :decayed: i nie wyobrażam sobie jazdy po mieście na gwincie. Na wiosne planuje wsadzić 17", zobaczmy jak to będzie się prezentować :hi:

Jak możesz to wrzuc fotki jak to u Ciebie wyglada:wink:

Opublikowano

Fotki jutro zrobię, po wymianie oleju i umyję go trochę bo zarósł od stania w garażu :decayed: Teraz problem jest inny haczę osłoną silnika przy wyjeżdżaniu z garażu :grin:

Opublikowano

Jak się ma sprawa eibachów pro kit sedana do avanta ?? Bo mam okazje kupić za dobrą kase i niewiem jak to bd siedzieć. Bo pasować pasuje tylko czy tył niżej nie siądzie. Ma ktoś z tym doświadczenie ??

Opublikowano

Sorry za jakość.

DSC_0141.jpg