szczuraz Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 Witam. Wywaliło mi błąd na vagu "1237 zawór odcinający paliwo -N109 przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY" Błąd po skasowaniu powraca od razu bez względu na to czy silnik jest włączony czy tylko na "kontrolkach" gdzie tego szukać jak to wymienić i czym może skutkować awaria tego czegoś ? Do tej pory miałem B5 z 1.8T więc moja wiedza o AFN jest żadna i to przez RZ
Bartollo Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 Zawór ten znajduje się na pompie wtryskowej idzie do niego jeden przewód skręcony śrubka zobacz czy gdzieś się przewód nie przetarł i nie masuje. A silnik pali normalnie??
szczuraz Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Opublikowano 14 Maja 2013 tak na dotyk ciepły i zimny po niecałym strzale z rozrusznika.
szczuraz Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Opublikowano 14 Maja 2013 dzisiaj przejrzę przewody a jak będą ok to wpadnę na wizytę do Sobótki do pompiarzy. Generalnie na razie chyba sie nie pali bo auto chodzi.
hornet Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 Jak do pompiarza to tylko do Trzebnicy .... ale terminy ma chyba odległe więc lepiej zadzwonić i się dowiedzieć.
szczuraz Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Opublikowano 14 Maja 2013 zadzwonie do jednych i do drugich zobaczę jak cenowo to wygląda. Od razu by mi poustawiali co tam trzeba.
hornet Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 zadzwonie do jednych i do drugich zobaczę jak cenowo to wygląda. Od razu by mi poustawiali co tam trzeba. Jedź gdzie robią dobrze a nie tanio
szczuraz Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Opublikowano 14 Maja 2013 jakbyś wiedział jakie hybrydy robią tamte chłopaki to byś zmienił zdanie Pompiarze prima sort robiący robotę ale ceniący się.
hornet Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 jakbyś wiedział jakie hybrydy robią tamte chłopaki to byś zmienił zdanie Pompiarze prima sort robiący robotę ale ceniący się. ale jak chodzi o polecenie to do nich jakoś ludzie nie wysyłają... dla mnie mogą robić pompę nawet z T72
szczuraz Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Opublikowano 14 Maja 2013 ja dostałem namiar od 3 osób którym cuda poczynili a nie znają się na bank robili pompy do vento, a3 i ibizy. Ta ibiza to jest jakaś hybryda z transita i vw . Mówiłem ci kiedyś o tym. ---------- Post dopisany at 22:04 ---------- Poprzedni post napisany at 22:00 ---------- Dobra wracając do tematu... Czym może skutkować ten błąd i za co odpowiada ten zawór ?
hornet Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 - Kilka pytań.. m.in. Błąd nr 1237na VAG-u.. Jak to uleczyć ? • .: AUDI KLUB POLSKA :. • masz .. trochę poszukać ---------- Post dopisany at 22:13 ---------- Poprzedni post napisany at 22:10 ---------- Możesz z tym jeździć.. przy gaszeniu budą będzie zarzucało
szczuraz Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Opublikowano 17 Maja 2013 masz .. trochę poszukać moja noga nie postanie na tym portalu Możesz z tym jeździć.. przy gaszeniu budą będzie zarzucało to niech rzuca ---------- Post dopisany 17-05-2013 at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany 15-05-2013 at 11:38 ---------- Sprawa wyjaśniona jedno z moich zabezpieczeń korzysta min. z tego czujnika. Po wyłaczeniu błędu brak.
Rekomendowane odpowiedzi