Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak komunikacji z sterownikiem centralnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy pomóżcie bo osiwieje. Chciałem przekodować centralny na potwierdzenie zamknięcia/otwarcia kierunkami, bo mieszkam na cichym osiedlu a z pracy wracam koło 6 rano, sąsiedzi wręcz uwielbiają dzwięk mojego klaksonu alarmu.:whistling:

Problem w tym że nie moge połączyć się ze sterownikiem. Z sterownikiem silnika, ABS, i licznika nie ma problemu, za to niezależnie czy wchodze w alarm, czy centralny, nie może nawiązać połączenia, a w okolicach kierownicy słychać ciche cykanie z każdą próbą połączenia.

Specyfikacja autka: Centralka + ori alarm sterowany pilotem.

Kabelek viaken USB KKl, vcds lub P.Vag 4.9

Opublikowano

a innym programem próbowałeś? np.vag 311

Opublikowano
  • Autor

Probowalem jeszcze p.Vag 2.5 jakby to mialo znaczenie. no i oczywiscie vcds-em

---------- Post dopisany 17-05-2013 at 07:49 ---------- Poprzedni post napisany 16-05-2013 at 00:29 ----------

Nikt, nic nie doradzi, poważnie?

Na stronce rosstech jest wpisane ze modele przed 1996 mogą nie być wyposażone w sterownik alarmu i centrali.

Tylko mnie to chyba nie dotyczy, przecież coś tym ustrojstwem musi kierować.:kwasny:

Opublikowano

w jaki numer sterownika wchodzisz?

Opublikowano
  • Autor

W kanał 35-Centr.Locks :kwasny:

Próbowałem też inne już z desperacji, 45 i 46.:facepalm:

Opublikowano

W przedlifcie nie polaczysz sie z centralnym :wink: Dopiero w polifcie pompka ma wbudowany "modol komfortu" :hi:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

No dobra :doh:

To w takim razie jak się wpiąć w to uszczerstwo żebym potwierdzenie zamknięcia dostawał kierunkami?

---------- Post dopisany 06-10-2013 at 03:43 ---------- Poprzedni post napisany 18-05-2013 at 22:28 ----------

Łepski, smarze stare mielone, ogarniasz ty jakie numery pompek mają ten cholerny moduł, i czy mam cos robić z pinologią żeby poliftowa frygała w przedlifcie?

Opublikowano

A masz centralny na pilota?

Moim zdaniem lepiej zamontować jakiś alarm lub centralny do istniejącej instalacji.

Miałem tak w B5, zamontowałem alarm i były wszystkie opcje, potwierdzenie kierunkami, sygnał zamknięcia (dyskretny), zamykanie drzwi po ruszeniu i wciśnięciu hamulca itp.

np taki:

ALARM RTX VULCAN V3, NOWE FUNKCJE, PILOT SCYZORYK (3588189058) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Dla pewności odłączyłbym jeszcze na jakiś czas akumulator. Może ktoś kiedyś próbował bez powodzenia (i bez potrzeby...) zalogować się do sterownika ?

Opublikowano
  • Autor

qa3esesa.jpg

Oznaczenie 4A0 862 257 J

Wyklepane z klubowej wlepki za pomocą klepki.

Opublikowano

Od 7/96 powinno się połączyć. Jak na wtyczce C na zacisku 14 jest kabel zielono-niebieski (linia K).

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie mam ten sam problem co kolega TyBucu ( swoją drogą świetny nick ) tyle że mi nie zależy na migadłach i dźwiękach a poprostu kluczyk odmówił współpracy i nie otwiera z pilota centralnego i nie zamyka. Po przekreceniu w drzwiach i otwiera i zamyka. dodatkowo mam tylko ten jeden egzemplarz , zadnych pinów i innych serwisowych kluczy ;/ nie mogę połączyć się vagiem 3.11-2 , 2.5, pl vag 4.09 . Kabel mam od viakena kkl usb wszystko zestawione na windowsie xp stery usb ftdi uart, ustawienia com prawidłowe itd z wiekszością urządzeń się łączy a z 45, 46, 35 nie chce :/ jak mogę zakodować ten kluczyk żeby otwierał i zamykał auto :(

Opublikowano
  • Autor

Przekrecasz kluczyk w zamku, klikasz pilot i przekrecasz kluczyk znowu, i powinno dzialac.

Jak nie to bateryjki, albo cos z czujnikami podczerwieni sie obstrykało.

Z centralka sie nie polaczysz raczej bo w naszych jest bez lini K.

Opublikowano

Auto Zamkniete. Przekreciłem kluczyk na otwarcie nacisnalem przycisk, przekrecilem na zamkniecie nacisnąlem przycisk . Centralny nei reaguje ( baterie nowe ) . Spróbowałem kolejnej metody : przekreciłem kluczyk na otwarcie wyciagnałem i nacisnąłęm przycisk, wsadziłem przekreciłem na zamkniecie wyciagnalem i przycisnałem przycisk. centralny dalej nie reaguje na pilota. Robiłem to przy drzwiach pasażera. kiedys podobnie kombinowałem przy drzwiach kierowcy. nie mam pomysłu jak to wyrzeźbić żeby działało.

---------- Post dopisany 27-03-2014 at 13:13 ---------- Poprzedni post napisany 26-03-2014 at 10:36 ----------

Działający jedyny jak do tej pory sposób :

1przekręć dowolnum kluczykiem zapłon( pilot z immo nie musi byc z centralnym zamkiem) , i zostaw go w stacyjce,

2 wez kluczyk który chcesz zaprogramowac , zamknij nim dzwi mechanicznie( przekrecajac klucz) a nastepnie wyjmij i naciskaj pilot w kierunku słupka az ci pyknie klakson w tylnym błotniku.

3 odzekaj 5-7 sekund i naciśnij go ponownie, powinien juz otworzyc dzwi i zaprogramować sie.

i tak dokladnie jest jak w instrukcji. przy okazji okazało się że słupek od kierowcy jest nei aktywny. trzeba bedzie chyba rozebrać i posprawdzać czy irdy szlag nie trafił. od pasażera działa wszystko elegancko