Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

felgi stalowe od merola + pierscien centrujacy ? czy da rade

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poniewaz okazyjnie kupilem ladne stalowki z niskim w miare ET od merola chce sie zapytac czy da rade je zamontowac za pomoca pierscieni centrujacych zwyklych od alu 66.5->57.1mm czy trzeba bedzie coś podrzeźbić

---------- Post dopisany at 17:03 ---------- Poprzedni post napisany at 13:49 ----------

sam sobie odp na pytanie, da sie, tylko polecam dokrecac kola kiedy sa w gorze zeby po opuszczeniu lewarka nie zgniesc pierscieni pod ciezarem auta

same fele są git, et31 daje koło na równo z rantem błotnika ;] wiec jak na stalowke to jest bardzo ok, jest wygodnie i szeroko, a nad wygladem sie popracuje

Opublikowano

ze zwykłymi pierścieniami może być problem ze względu na stożek. Ale jest w Raszynie pod Warszawą gość co robi pierścienie alu i stalowe, na Allegro sprzedaje dojazdówki. Pogadaj z nim, myślę że Ci pomoże. Jakby co to chyba gdzieś mam jego wizytówkę bo ostatnio koło kupowałem. Jak chcesz to daj znać na priv to wyślę Ci do niego numer

Opublikowano
  • Autor

problem rozwiazany, pierscienie ktore kupilem po 4zl sztuka na allegro idealnie wchodza na felgi i nie wystaja, jest perfekt, pasuja zarowno do alu jak i stalowek (przynajmniej do tych co mam)

Opublikowano

Ja mam plastikowe pierscie i wszystko jest ok

Opublikowano

pioteros mozesz podac link do aukcji?

Mozesz podac pelne prametry tych felg od Merca?

Ja mam teraz ET42 7J 16" a chce zalorzyc ET37 7J 16"

Najchetniej to byl kupil ET42 7,5J 16"

Roznica nie wielka bo wyjda 5mm ale zastanawiam sie czy nie bedzie jakis efektow ubocznych?

Pozd...

Opublikowano
  • Autor

http://m.allegro.pl/przedmiot,pierscienie-centrujace-tpi-wszystkie-modele-24h,3235714882.html

Szerokości nie pamiętam może 7J ale Et31 16 cali, pamiętaj że 5 mm na felge to 1cm na cały rozstaw osi, u mnie jest szeroko i naprawdę fajnie to wygląda patrząc od tylu na auto, komfort też lepszy mniej buja na boki niż przy et50 na którym mam zimowki, czyli w moim przypadku rozstaw sie powiększył o niemalże 4cm

Opublikowano
  • Autor

Ciekawa stronka, aczkolwiek myślę że sie mieszcze spokojnie we wszelkich nawet tych bardziej rygorystycznych normach ;)