Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

rdza- malowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko - na przednim błotniku oraz na drzwiach pasażera (zaraz przy tej poziomej listwie plastikowej, co przechodzi w połowie drzwi) wychodzi mi ruda. I to już tak dość zauważalnie - nie wiem ile pod lakierem, ale myśle, że trzeba by czyścić i malować dla bezpieczeństwa z 10/10 cm. Chciałbym to zrobić na dniach (u lakiernika). Pytanie tylko jak to się robi dokładniej?, bo nie mam pojęcia.

Tzn. chodzi mi bardziej o finanse, czy jest w stanie to zrobić "punktowo", żeby było porządnie - i jesli tak to ile to może kosztować?

Bo malowanie całego elementu pewnie koło 300zł x2 = 600 jak nic. Przyznam szczerze, że wolałbym taniej...

Opublikowano

mam to samo i tez jestem ciekaw, generalnie tylne drzwi od kierowcy (te mam kupione drugie pod kolor) ale tez obydwa przednie blotniki od spodu na luku i na tylnym od kierowcy robia sie babelki

Opublikowano

U mnie na lewym błotniku na środku nadkola na rancie też jest purchel i nie wiem co z tym zrobić. Ale te roczniki to chyba już norma bo kilka widziałem w jeszcze gorszym stanie.

Opublikowano

siema panowie ten rant blotnika przedniego to jakies newralgiczne miejsce. U mnie ruda tez bierze obydwie strony. Zastanawiam sie czy taniej nie wyjdzie kupic blotnika pod kolor, tylko czy kolor nie bedzie odbiegał od reszty karoseri.

Opublikowano

dziś byłem w sklepie z lakierami i natknąłem sie na rozmowę przedstawiciela handlowego ze sprzedawcą i przedstawiciel odradzał np brunox chyba ,ze chcesz zrobić na chwile jeżeli chcesz raz a porzadnie to polecał specyfiki poliestrowe (tylko ,ze cena także dużo wyższa i obróbka trudniejsza ,wieć mało który lakiernik w to sie bawi) zapytaj sie lakiernika ciekawe co on na to

Opublikowano
  • Autor

A robił już ktoś z was tak punktowo? Jak to wygląda pod względem finansowym i estetycznym?

Opublikowano

Tak "punktowo " naprawiałem kiedyś błotnik Vectry . Małe wspawanie zgnitego fragmentu nadkola i lakierowanie .Majster to zrobił tak dyskretnie ,że w zasadzie tylko ja o tym wiedziałem. Jakieś trzy dni roboty ( czas twardnienia podkładów) i chyba 150zł.Tak ,że taka naprawa jest możliwa ale nie ogranicza sie tylko do malowania.Trzeba wziąć też pod uwagę ,że audi jest ocynkowane i w zasadzie w zdrowych egzemplarzach nie występuje zjawisko korozji na błotnikach. A takie wspawanie na 100 % zniszczy ocynk w miejscu naprawy.

Opublikowano

ale tu nie chodzi o wyciecie kawalka blachy rudej i wspawnia nowego, tylko o wyszlifowanie do golej blachy, zabezpieczenie przed ponowna korozją i malowanie. Czyli sie da tanim kosztem :wink: