Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana obu koncowek drazkow i wahacza dolnego A4 B5 . Prosze o porade

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Mam audi A4 B5 przed lift. Bylem dzis na stacji diagnostycznej na szarpakach poniewaz zauwazylem dziwne zjawisko ze przy hamowaniu cos trzaslo calym autem i robil sie taki glosny stukot i po sprawdzeniu wyszlo ze do wymiany sa obie koncowki drazkow kierowniczych i dolny wahacz lewy. Moje pytanie jest takie. Co kupic i z jakiej firmy aby bylo dobre do swojej ceny przy czym nie zabilo moje portfela. Widzialem z lemfordera wahacz 300 zl :shock3: Chcialbym cos tanszego ale nie chinszczyzne bo autem chce jezdzic a nie sprzedac. Koncowki drazkow widzialem z febi za 80 zl szt. i sam nie wiem. Z febi mam zalozone gumy do tylnej belki i jest ok nic sie nie dzieje gumy zalozone w listopadzie i jak narazie ok wiec nie wiem wypowiedzcie sie co zrobic kazda dorada bedzie dobra :) Pozdrawiam

Opublikowano

Radziłbym Ci kupić dobre części skoro chcesz nim jeździć dłużej. Pamiętaj po wymianie końcówek trzeba jechać na zbieżność na stację diagnostyczną a to są jakieś dodatkowe koszta 70-120 zł. Jak kupisz tańsze części w krótkim czasie ponownie wylądujesz na stacji. Do tego dochodzą koszty robocizny o ile nie możesz lub nie umiesz sam tego dobrze zrobić.

Opublikowano

kolego Febi jest ok, a co do wahacza WAHACZ DOLNY LEWY TYLNY AUDI A4 A6 A8 PASSAT SUPER (3205207346) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wg. Mnie jest to jakaś średnia półka,jeżdżę na całym komplecie MS dopiero jakieś 10kkm i na razie cisza.Na naszych drogach idzie zabić każdy zawias ale decyzja należy do Ciebie

Opublikowano

ja także polecam MS ma go 2 lata i zrobione 70 tys w tej chwili posypały mi sie dwa dolne wahacze wg mnie to dobry wynik jak na niską cene

Opublikowano
  • Autor

Widzialem wlasnie Koledzy ten MS na allegro i cena nie taka tragiczna bo fakt lemforder 300 ale znowu autem jezdzic 5 lat nie chce gora jeszcze rok moze dwa choc watpie. Ok czyli wahacz z MS a co do koncowek jakies firmy ? Z tego febi mowicie aby brac? Ja mam z febi te gumy w belce jak narazie jest ok. A slyszalem ze mozna zrobic tak aby przy wykrecaniu koncowki liczyc obroty i potem nowa tak samo wkrecic i mozliwe jest aby obyc sie bez zbierznosci ustawiania? Teraz zbierznosc mam ok bo nie drze opon ani nic wiec jest dobrze :) Za dotychczasowe porady wielkie dzieki :)

---------- Post dopisany 23-05-2013 at 14:56 ---------- Poprzedni post napisany 22-05-2013 at 23:13 ----------

Kupilem wahacz ten MS i do tego koncowki drazkow z MS te koncowki troche tanie i nie wiem czy sie nie wtopilem z tym no ale juz trudno. Mam nadzieje ze po miesiacu sie nie rozleci ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

miałem końcówki MS w poprzedniej a4 i zrobiłem na nich 25kkm do dnia sprzedaży auta i było ok ( ale zbierzność koniecznie ustaw)

Opublikowano

ja zakładałem cały zestaw MS łącznie z dróżkami i łącznikami stabilizatora i naprawdę nie narzekałem

Opublikowano
  • Autor

No to super mam nadzieje ze bedzie oki :) Dziekuje bardzo za odpowiedzi i porady pozdrawiam :)

Opublikowano

Wszystko ok ale po co zakładać setny temat z pytaniem "jaki zawias"... :facepalm: