wilku213 Opublikowano 26 Maja 2013 Opublikowano 26 Maja 2013 Witam. Musze bez rozbierania kupic ten simmering na dole skrzyni biegów, od wybieraka chyba. Jaki kupić? Zna ktoś numer? Od dawana mi się tam poci, wręcz kapie. Oleju dolać? czy wymienić? Jak sprawdzić stan? jaki to ma być olej ? Autko to 1.8 20V ADR 95 r
darko Opublikowano 26 Maja 2013 Opublikowano 26 Maja 2013 uszczelniacz wybieraka to chyba rozmiar 16*24*6 koszt około 10zeta,oleju możesz dolać,u Siebie wymieniłem,też Mi podciekało przez wybierak,stan oleju sprawdzisz przez odkręcenie śruby z z boku skrzyni biegów po stronie kierowcy ale potrzebny jest specjalny klucz Splin M16-taka wielogwiazdka z dziurą w środku,jest to otwór do sprawdzania poziomu ale na pewno nie sprawdzisz stanu jak Ci się leje przez uszczelnienie,Olej to SAE 75W90 Castrol,Texaco. Lejesz przez ten otwór aż pojawi się olej w przelewie,wchodzi jakieś 2,3l.Warto wymienić bo na pewno nie zaszkodzisz skrzyni
wilku213 Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Opublikowano 26 Maja 2013 Dzięki ziomek na wyjaśnienie chyba rozmiar 16*24*6? Tak powiem w sklepie, może z katalogu mi to potwierdzą Sam to robiłeś? Dużo roboty? Nie przyglądałem się tam, jak to ugryźć, ale myślę, że chyba nie będzie dużo roboty?
darko Opublikowano 26 Maja 2013 Opublikowano 26 Maja 2013 robiłem sam,żadna robota,odkręcasz lewarek biegów od wybierak-śruba na klucz 10 zerkniesz to będziesz wiedział,że proste.Dobry jakiś szpikulec aby wytargać stary uszczelniacz,nie uszkodź wybieraka skrzyni biegów-nie porób na nim zadziorów,posmarować olejem nowy uszczelniacz i delikatnie wsadzić go na swoje miejsce.Skręcić wszystko do kupy,zalać nowym olejem i jeździć już bez wycieków.Jak spuszczałem stary olej to ze skrzyni wylał się czarny żur,nie miało to nic wspólnego z olejem.
wilku213 Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Opublikowano 27 Maja 2013 Sobie wyobrażam, że u mnie to raczej też nie będzie olej:whistling: Dzięki kolego za informacje, simering juz jest, jutro zabieram się za wymianę.
fatboy Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 A możesz potwierdzić rozmiar tego simeringu z góry dzięki
Rekomendowane odpowiedzi