Szuszu Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Mam mały problem, w dziale "Kody klimatronica" pod adresem 29 są obroty sprzegła klimatyzacji. W przybliżeniu wynoszą one x1.2 rpm silnika, lecz u mnie jest non stop 0. Klimatyzacja działa tzn jak nacisne * to chłodzi, ale nawet przy ustawieniu temp na 25 sC czuć lekki chłód. Pod adrecem kodu 1c mam tylko błąd 15.7 tak jak na vag-u i nic nie ma, że jest problem z sprzegłem. Dodam że jakieś 3 miesiące temu na klimatroniku pod 29 były prawiłowe wskazania, lecz nie miałem uzpełnionej klimy i nie mam porównania co do jej działania. Prosze o pomoc bo nie wiem czy coś mi sie za chwile nie spiepszy.
majkel_majki Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Kolego najprawdopodobniej czujnik obrotów sprężarki nie działa, podobno lubią padać. Nie wiem niestety jakie niesie to za sobą konsekwencje, nie słuchałem mechanika uwaznie
Szuszu Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Opublikowano 22 Lipca 2008 Przepraszam że tak pużno sie odzywam, ale problemy w rodzinie. Gdzie jest ten czujnik ? ile kosztuje? i jak go wymienić? Z góry dziekuje za odpowiedzi.
majkel_majki Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 Niestety nie wiem w którym miejscu sprężarki czujnik się znajduje sądzę, że w sprzęgle elektromagnetycznym. Wiem napewno, że jego wymiana wymaga zdemontowania kompresora i jest to raczej robota dla fachowców. W volvo, które przyjechało do mechanika koszt operacji zamknął się bodajże w 600 zł, w audi pewnie byłoby podobnie.
Szuszu Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Opublikowano 22 Lipca 2008 Dobra dzieki za informacje bede miał chwile to wiem gdzie najpierw zajżeć.
Rekomendowane odpowiedzi