Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakiej marki kupie szybe w serwisie audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pękła mi szyba w samochodzie, ale na szczęscie mialem wykupioną autoszybe w PZU i mi wymienią za darmo. Z racji tego, że PZU współpracuje z Nordglassem to proponują mi szybę własnie tej marki. Niestaty nie zgodziłem sie gdyż uważam, ze Nordglass to nie jest najlepsza marka bo mam zle doswiadczenia z szyba tej marki. Własnie teraz w samochodzie co mi pekła miałem nordglassa. Nie dosć, że pękła (zdarza sie innym marką) to była spiaskowana i jakies nierownosci na niej były a co najgordze szybko ta szyba niszczyła wycieraczki. Z racji tego ze z ubezpieczenia mi chcą wymienic na nordglassa to sie nie zgodziłem i dogadalem sie w warsztacie że mi wstawią Sekurita a ja doplace 60 zł róznicy. Tak też zrobiłem i wczoraj mi wprawili szybe. I moje pytanie brzmi czy w Serwisie Audi jak kupię szybe to też będzie Sekurit ze znaczkiem OOOO czy jakaś inna marka? Czy się różni szyba sekurit kupiona w serwisie od kupionej w warsztacie (np tam gdzie wymieniają szyby)? Poza znaczkiem audi gdyż na mojej szybie pisze Sekurit Saint Gobain i znaczka OOOO nie ma? Czy dobrze zrobilem wybierając Sekurita i doplacając 60 zł? Jakie macie opinie na temat szyb Sekurit?