Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

ABS/ESP pada sterownik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku dni zapalają się kontrolki ABS i ESP, po podłączeniu VCDS błąd 00283 lewe przednie koło zwarcie do +,

Dodatkowo w sterowniku silnika błąd czujnika prędkości , podejrzewam że czyta z ABS z lewego koła , prędkościomierz nie działa i co najciekawsze wspomaganie osłabło , auto z servotronikiem . Przez kilka dni udało się skasować błędy i jeździć , dzisiaj już nie , czujnik podmieniony na nowy , przewody spr. do pompy ABS są OK , co o tym sądzicie , rwać sterownik ABS ? Czy wspomaganie mogło osłabnąć od tych błędów ? , działa jak podczas szybszej jazdy , ale na parkingu jest kiepsko.

Opublikowano

i cały czas jest taki sam błąd ?

---------- Post dopisany at 11:51 ---------- Poprzedni post napisany at 11:47 ----------

w/g mnie trzeba na nowo zakodowac sterownik ABS

Opublikowano

Błąd jest cały czas ten sam , spr. z tym kodowaniem , dzięki.

No i d..a , dzisiaj wsiadam ,odpalam , a tu niespodzianka wszystko działa ( oprócz servotronic, ) podpinam VCDS , błędy są ale da się skasować , więc kasuje i w drogę . Prędkościomierz pokazuje ABS/ESP działa ( brak błędów ), zrobiłem z 10km , zgasiłem silnik , odpalam i znowu błędy , w module ABS 00283 i nie da się skasować , i w silniku Czujnik prędkości jazdy i prędkościomierz nie działa . Czyżby coś w module ABS się nagrzewało i traci styk?

---------- Post dopisany 01-06-2013 at 11:17 ---------- Poprzedni post napisany 30-05-2013 at 12:53 ----------

No i jak panowie miał ktoś taki przypadek jak u mnie , bo już mnie to w....a , a dzisiaj mam wyjazd i wszystko działa , nawet servo się naprawiło.

Opublikowano

sprawdz jeszcze wtyczke w bloku ABS/ESP

Opublikowano

Sprawdzałem , czyściłem , i dalej to samo .