kris_91 Opublikowano 29 Maja 2013 Opublikowano 29 Maja 2013 Czesc potrzebował bym waszej pomocy. Tesciu kupil auto z 2012 roku i chce do niego jakis szampon i wosk. Kolor to czarna perła. Co byście polecili w normalnej cenie?
acecoupe Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 zależy ile kasy tesciu chce na to przeznaczyć. Ze średniej półki polecam szampon Presta-60 zł za galon i wosk Meguiars#16 ok 70zł sam używam takiego zestawu i jestem zadowolony. Jeśli kasa nie gra większej roli to polecam Powłokę kwarcową
Griffe Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Presta jest bardzo dobrym szamponem a do tego chyba najtanszym - biorac pod uwage jednostkowe mycie. Megs #16 to juz legenda:wink:
hustla Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Do częstego mycia polecam szampon Dodo Juice Born to be Mild ze względu na to, że chroni wcześniej zaaplikowany wosk. Dodam, że jest naprawdę bardzo wydajny (koncentrat 1000:1).
Mulat Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Ja na czarny lakier uzywam zoltego szamponu z woskiem megsa a wosk ultimate megsa:wink: dla mnie suuuper:wink:
Griffe Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Tak tylko po co? szampon z woskiem i wosk?
alarec Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ja polecam R&S big apple, pacific blue, duragloss 901. A jal ktos nie lubi duzej piany to lusso albo 1z. Ja wole piane bo wiem że myje
Mulat Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Tak tylko po co? szampon z woskiem i wosk? Szampon wiadomo ze jest neutral iale ponoc dodatkowo zabezpiecza wosk - info ze strony megsa, nie wiem ile w tym prawdy ale wosk utrzymuje sie mega dlugo..
Griffe Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Bez rozwijania mysli. szampon z woskiem to podobne cudo jak koloryzujacy wosk, Krotko i na temat - omijac szerokim lukiem
pastaldo Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Presta to rozumiem chodzi o ten dokładnie? Presta Sudzz Car Wash 3,78L - Piany i szampony - Mycie - Pielęgnacja z zewnątrz [h=1]Presta Sudzz Car Wash[/h] ---------- Post dopisany at 17:10 ---------- Poprzedni post napisany at 14:20 ---------- Ewentualnie co Paweł byś polecił równie dobrego i w miare taniego z szamponów od firmy EXCEDE to bym sobie podjechał i zakupił u nich.
balbolek Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Bez wątpienia kosmetyki firmy Meguiar's. Mycie: Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner Wosk na szybko:Gold Class Premium Quik Wax Jak kupić to raz a dobrze
pastaldo Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Chcę odświeżyć lakier, cleaner i wosk mam juz odpowiedni a teraz chce dokupić dobry szampon do kolekcji. Myslę tez nad pianonica i piana aktywna ale na te chwile dopóki nie kupie pianownicy chce dobry szampon do ręcznego mycia. Szczególnie mi zalezy na tym by skutecznie usuwał ptasie g..... i robale które się robijają podczas jazdy. Ochrona wosku jest na drugim miejscu. Przede wszystkim skuteczność w usuwaniu zabrudzeń się liczy. A zadałem pytanie lekko zaadresowane do Pawła czyli Griffe bo jak do tej pory jego rady zawsze były profesjonalne.
Griffe Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Z tanich poza Presta, kupilem ostatnio polski produkt od 4Nano Ultravolet - niezle pachnie ale bez szalu - reszta jak presta na najwyzszym poziomie. Domywania, poslizg, piana bardzo gesty. Najtansze warte zainteresowania to Presta i Ultraviolet - oba oczywiscie bezpieczne dla woskow.
WhiteBoy Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Polecam Lusso Oro-fajny wosk + szampon. Ładnie pachnie i daje fajne efekty. Nie jest najtrwalszym woskiem, ale w małej cenie moim zdaniem to jedna z najciekawszych propozycji.
pastaldo Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ale np wchodząc na strone Presta w kategorii car wash mamy do wyboru conajmniej 3 produkty: Car Wash Sudzz™ Car Wash Ultra Concentrated Car Wash Lubri-Suds™ All-Purpose Shampoo Rozumiem że rozmowa dotyczy tego pierwszego bo jest najtańszy?
Griffe Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 chodzi o Car Wash, przerabiam teraz ich piata butelke:wink:
pastaldo Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 chodzi o Car Wash, przerabiam teraz ich piata butelke:wink: :polew::polew: Sory ale nie wytrzymałem Przynajmniej 2 z ich produktów mają w nazie Car Wash. To co u mnie w poście jest napisane Car Wash to link do ich całej oferty co mycia samochodów To tak: Sudzz czy Ultra Concentrated Car Wash?
kris_91 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Jednak kupil Presta Car Wash i powiem ze fajnie sie tym myje. Moze nie jest az tak wydajny jak Megs czy ChemicalGuys ale fajnie sie pieni, latwo sie myje jest duzy poslizg no i daje ladny polysk. Dla siebie kupowalem juz rozne szampony od Megsa przez Poorboys do Chemical Guys. Ale nastepny napewno bedzie presta bo za cene niecalego 0,5l np poorboysa tu mamy prawie 4 l fajnego szamponiku
Griffe Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Dokladnie. Presta Sudzz Car Wash 3,78L - Szampony - Piany i szampony - Mycie - Pielęgnacja z zewnątrz Ten szampon
pastaldo Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Dokladnie.Presta Sudzz Car Wash 3,78L - Szampony - Piany i szampony - Mycie - Pielęgnacja z zewnątrz Ten szampon dzięki mistrzu
Rekomendowane odpowiedzi