Johny_92 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Witam Dostałem felgi borbet 16-et-40-5x112 Były one ściagane z audi a4 b8 2009 rok, w którym piasta jest z większą średnicą (taką jak w mercedesie z tego co wyczytałem) i z tego co sie orientuje, nie beda one pasowac do mojej b5, o ile nie zaloze dystansów, jednak nie mam pojęcia jakie to powinny byc dystanse. Dodam jeszcze, ze fizycznie jeszcze ich nie widzialem i nie probowalem zakladac na moja B5, wiec nawet gdybym chcial to nic nie pomierzylem, Z gory dziekuje za pomoc Pozdro
karol24 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Nie dystanse tylko pierścienie centrujące na początek, tylko sprawdż jaka jest średnica otworu bo musi być z xxx na57,1 Pierścienie centrujące - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.= no chyba, że chcesz zmienić et, żeby wypchnąć felgę więc wtedy żeczywiście dystanse ale przy 16" to szału nie będzie
Johny_92 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dobrze wiedziec, bo przy okazji zalatwiania opon na te 16-stki przy zdejmowaniu ich z b8, gosc z wulkanizacji powiedzial, ze jak bedzie sie je zakladac do b5 to trzeba bedzie dolozyc dystanse daniels czyli srednica otworu tej felgi to 66.6 a moj ma 57,1 tak? Dobrze rozumiem ?: )
daniels Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dobrze wiedziec, bo przy okazji zalatwiania opon na te 16-stki przy zdejmowaniu ich z b8, gosc z wulkanizacji powiedzial, ze jak bedzie sie je zakladac do b5 to trzeba bedzie dolozyc dystanse daniels czyli srednica otworu tej felgi to 66.6 a moj ma 57,1 tak? Dobrze rozumiem ?: ) dobrze rozumujesz :wink::wink:---------- ---------- średnica felgi z b8 to 66.6mm a piasta w starszych a4 to 57.1mm
Johny_92 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dzięki bardzo : D zakupie więc pierścienie i bede dalej działał Przy okazji - opony mam na tych 16-stkach 215/65/16, chyba nie powinienem mieć większych problemow z mocą z silnikiem 1.8 ARG 125 KM czy powinienem był wziąć 205?
daniels Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 czy 205 czy 215 nie odczujesz różnicy na drodze
Johny_92 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2013 No to świetnie Teraz tylko pełna wymiana zawiechy i autko perfect ! Dzięki za całą pomoc
Rekomendowane odpowiedzi