triwet89 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Witam Dziś na pulpicie mojej audicy A4 2004r Wyskoczyła mi informacja o przepalonej żarówce Postojowej (park cośtam lisht) jakoś tak po niemiecku . Ale do stna Poszukuję schematu jak wymienić daną żarówkę po stronie lewej (kierowcy) z przodu. Znalazłem jakiś schemat ale niestety nie taki ponieważ moje Autko posiada ksenony . Proszę więc o informacji najlepiej schemat jak ją wymienić. Czy muszę wymontować cały moduł
Artak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Poza tym, że trzeba do tego dość szczupłej dłoni ( u mnie takie zadania wykonuje nieletnia córka) to sama wymiana jest banalna. Zdejmujesz tylną osłone lampy, postojówka jest na samym dole pod palnikem ksenonu, zdejmujesz kostkę i obracasz gniazdo o ok, 1/4 obrotu - nie pamiętam w którą stronę, wyciągasz starą wkładasz nową i czytasz posta od tyłu. Z tego co pamiętam to od strony kierowcy jest troche więcej mniejsca niż od pasażera więc powinno być Ci łatwiej.
triwet89 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2013 własnie jak ją wyjąc może dam foto jak to wygląda u mnie
szczepan24 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Postojowych nie wymieniałem ale ksenony tak. Od strony kierowcy odkręcasz dwie śrubki na przednim pasie i dwie z tyły tylko luzujesz i lampa wychodzi w banalnie prosty sposób. Od strony pasażera jest tak samo tylko musisz jeszcze odkręcic ten plastikowy wlot do filtra powietrza to też tylko dwie srubki. Uwierz mi kolego że w ten sposób szybciej wymienisz te żarówki. pozdr
Fido Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Sam Naprawiam ściągasz (link na forum) i masz rysunki wraz z opisami.
triwet89 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2013 Thx Wielkie Za Pomocne odpowiedzi każdy miał w tym udział Wymieniłem faktycznie proste jest ale poprzeklinać troche musiałem:D
Rekomendowane odpowiedzi