Jaco90 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witam. Otóż postanowiłem wymienić oryginalnego Chorusa (problem z procesorem ale to norma) na coś z USB. Lecz do Chorusa wchodzą 4 kostki , jest kilka rodzajów tego, i nie wiem jak wygląda właściwy adapter. Tak by grały all głośniki , ponieważ gdzieś usłyszałem że często jest tak, że gra tylko przód. Mógł by mi ktoś opisać jak ma wyglądać taki adapter , lub ew zdjęcie?? Było by miło gdyby ktoś miał namiar , gdzie w Krakowie można dostać taki adapter. Pozdrawiam Jacek
nina_chudu4 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 witam,zalezy jakie masz naglosnienie bo sa dwa rodzaje do BOSE i do "nie bose" ja mialem tej firmy i bylo ok Głośniki tył + sub Adapter do Audi A3 A4 A6 A8 (3281630472) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ten akurat jest do systemu bez bose ale jak ci bedzie potrzebny do bose to znajdziesz tez na allegro,pozdrawiam
Jaco90 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2013 Głośniki w drzwiach są firmy blaupunkt. Więc raczej nie BOSE ;p
nina_chudu4 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 tak to ten adapter ktory jest w linku post wyzej ,jest dobry:wink: ja tez mialem blupunkt i gralo wszystko na tym adapterze,pozdrawiam
Jaco90 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2013 A tak dla jasności zapytam. Skoro tył w Audi jest aktywny bo tylne głośniki grają pod wzmakiem z suba. Przód pod radiem , to mam jeszcze 2 wolne kanały , przy nowym radiu 4 kanałowym? I bez problemu mogę podpiąć dodatkowe 2 głośniki ? Czy coś trzeba kombinować?
nina_chudu4 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Opublikowano 8 Czerwca 2013 to juz musisz spytac kogos z avantem bo w sedanie nie ma wzmaka do suba tylko przy jednym glosniczku tylnym jest taki maly wzmak i on musi byc pobudzony ale z tego co wiem to chyba w avancie jest podobnie
Jaco90 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zakupiłem coś takiego w Norauto i nie działa heh. Modul Audi A3 A4 A6 A8 TT tylne glosniki Lodz M004 (3263026795) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
nina_chudu4 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 witam ,no ten phoncar co ja kupilem i dalem link w pscie dzialal bez zarzutu i nie tylko mi ,bo inni tez go chwalili. a wpiales ten niebieski kabelek do 12v?i nie wiem co to za kabelek ten drugi z oczkiem? przy phoncar tego nie ma ---------- Post dopisany at 13:26 ---------- Poprzedni post napisany at 13:24 ---------- i dodam ze tam tez ten niebieski byl juz wpiety w kostki,moze ci ten zadziala tylko musisz te 2 kabelki od odpowiednio podpiac ---------- Post dopisany at 13:32 ---------- Poprzedni post napisany at 13:26 ---------- ten niebieski to remote wiec mozesz go wpiac w niebieski remote radia to wzbudza modul jest to normalnie 12 v ktore radio podaje na ten kabel po wlaczeniu a po wylaczeniu odcina,mozna by podpiac jakis inny 12v ale wtedy modul bedzie pobieral prad nawet jak wylaczysz radyjko ,a nie ma takiej potrzeby,a ten z oczkiem to moze jakas masa ,nie miales zadnej instrukcji montazu tego modulu?
Jaco90 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2013 Już doszedłem do tego. Tak faktycznie niebieski to sterowanie połączyłem z niebieskim na kostce , a czarny to masa. Nie działało widocznie dla tego że za słabo podpiąłem masę. Teraz wpiąłem masę do kostki i działa. Udało się także uzyskać 2 wolne kanały z radyjka więc coś dodatkowo się podepnie i wrzuci do bagażnika ;p
knigt Opublikowano 14 Czerwca 2013 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Witam. Posiadam taki sam moduł extra grało wszystko na radiu LG parę dni temu zmieniłem radio na Pioneer DEH-X5500BT po podłączeniu grało wszystko 2 dni jednak teraz tył i subwofer przestał grać sprawdziłem wszystko podłączone dobrze .Może znacie przyczynę tego ? Pozdrawiam
nina_chudu4 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 witam ,naj pewniej to by bylo zalozyc drugi modul i sprawdzic czy ten sie nie spalil,a jak okaze sie dobry to wtedy do speca od audio,pozdrawiam
knigt Opublikowano 16 Czerwca 2013 Opublikowano 16 Czerwca 2013 witam ,naj pewniej to by bylo zalozyc drugi modul i sprawdzic czy ten sie nie spalil,a jak okaze sie dobry to wtedy do speca od audio,pozdrawiam Tak tylko problem w tym że mieszkam w niemczech trudno tu o speca a w Polsce będę w sierpniu no i szlag mnie trafia jak słucham radia .Dzisiaj sprawdziłem wszystko i powinno grać zasilanie dochodzi do subwa .No i jutro wywalam wszystko wstawiam nowe głośniki instalację i subwofer z tym system i tak szału nie było.
nina_chudu4 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Opublikowano 16 Czerwca 2013 witam ,ja tez tu siedze:wink: zrob tak jak mowisz ja tez wyrzucilem wszystkop ,zrobilem od nowa 16-ki w drzwi z przodu bez tylu i sub w bagaznik(sedan) 2 wzmaki ,pod przod jeden ,pod suba drugi i teraz jest super:hi:
pablocentrum Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam, mam taki problem że kupiłem nowe radio które ma dwa wejścia na kostki, a w mojej b5 są 3 kostki. Kupiłem adapter i wszystko git tyle że nie gra mi tył. Wiem że trzeba coś zrobić z tym niebieskim kabelkiem który jest luzem, tylko nie wiem co, bo nie mam żadnych kostek do radia, więc nie wiem gdzie to wpiąć. Mógłby ktoś opisać to jakoś dokładniej?
Tom A4 Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 może tak jakąś fotke co za adapter ? nie jesteśmy jasnowidzami
pablocentrum Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 coś takiego ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
Tom A4 Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 gdzie tam widzisz niebieski przewód ?
pablocentrum Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 na zdjęciu słabo to widać, ale przy czerwonej kostce jest luźny niebieski
Rekomendowane odpowiedzi