Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam B6 z 2001 roku i mam ramiona z takim haczykiem "U" pod klips Założony pióra to Bosch Twin 909 I moje pytanie jest takie czy do tych ramion podejdą jakieś wycieraczki "płaskie"/ bezprzegubowe ? Widziałem na stacji Shell takie wycieraczki jak na tej aukcji stosował ktoś ? Czy to szajs na tydzień ? PIÓRO WYCIERACZKI ALCA SPECJAL 330MM / 13" (3297214483) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

U mnie też mam ramiona przerobione na U i kupuję najzwyklejsze po 8zł za szt.

Chyba te co podałeś kupowałem na stacji BP

Te co podałeś nie są płaskie

Płaskie to takie:

1477.JPG

Uchwyt U pasuje

Opublikowano
  • Autor

Tak wiem że te co podałem nie są płaskie A te płaskie lepiej spisują się od tych klasycznych ? I jak chodziły u ciebie te po 8 zł ?

Opublikowano

Chodzą nadal ponad rok, zawsze zapominam kupić następne bo teraz jak mały deszcz to przeskakują i piszczą, ale wycierają dobrze.

Moim zdaniem po co przepłacać za bosch za 100zł, jak i tak przydało by się po zimie wymienić.

Mogę jeszcze polecić polskie wycieraczki firmy Motgum.

Mam płaskie tej firmy w A3 chodzą dwa lata

MOTGUM

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego za pomoc

---------- Post dopisany 09-06-2013 at 15:47 ---------- Poprzedni post napisany 06-06-2013 at 23:02 ----------

Jednak się pomyliłem i nie mam tego klasycznego zapięcia "U" tylko te nietypowe ramiona...Siedzi tam pióro Bosch Twin 909 Jest Są jeszcze jakieś pióra które podejdą pod ten typ ramion ?

Opublikowano

Właśnie tylko bosch i coś jeszcze

ale też drogie.

Ja u siebie właśnie przerobiłem na uchwyt U dospawałem z innych ramion sam uchwyt.

Teraz wszystkie pióra mi pasują

Tapatalk

Opublikowano

Witam Serdecznie

Mam drobny problem z wycieraczkami, gdyż po ich włączeniu ramiona wycieraczek wykonują zbyt krótki ruch, przez co wychylenie wycieraczek jest za małe. W konsekwencji wycieraczki nie zbierają mi całej szyby, łapią kąt 90 stopni i wracają. Czy da się jakoś zwiększyć kąt wychylenia wycieraczek?

Przepraszam, że zamieszczam ten post tutaj ale nie mogę zakładać swoich tematów.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Opublikowano
Witam Serdecznie

Mam drobny problem z wycieraczkami, gdyż po ich włączeniu ramiona wycieraczek wykonują zbyt krótki ruch, przez co wychylenie wycieraczek jest za małe. W konsekwencji wycieraczki nie zbierają mi całej szyby, łapią kąt 90 stopni i wracają. Czy da się jakoś zwiększyć kąt wychylenia wycieraczek?

Przepraszam, że zamieszczam ten post tutaj ale nie mogę zakładać swoich tematów.

Pewnie ciężko ma na sworzniach.

Musisz rozebrać wszystko i nasmarować

Opublikowano
Witam Serdecznie

Poczytaj sobie ten wątek http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-naprawa-zatartych-wycieraczek-30501/index5.html

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

możecie mi powiedzieć co to za mocowanie wycieraczka?

fcc80b3c9afdbbfcm.jpg

0b0b308ac5624ffcm.jpg

Opublikowano

Takie mocowanie jest w zestawie naprawczym dla a4 b6 2001-2003.

http://www.carsdealer.pl/s/?97,zestaw-do-przerobienia-wycieraczek-na-aero-oryg-audi-a4-b6

Właśnie kupiłem. ;-)

Sony Xperia E dual Tapatalk 4

Opublikowano

a możecie mi powiedzieć jakie rozmiary wycieraczek sa w A4 B6

Opublikowano

ja mam 550 obie w b6 z 04.2001

ja mam pytanie...chce zmienić ramiona moich wycieraczek bo te na klipsa mi sie "popsuły", jaki jest koszt zmiany na standardowe U i czy jakieś konkretnie muszę kupić??