Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie gwintowane FK - prosze o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

jak masz stalowe nerwy to rób sam... my się pierdzieliliśmy z tym dwa dni bo śruba trzymająca wahacz nie chciała wyjść po czym same wahacze też miały to w nosie... ale siła nie poparta rozumem i udało się je wybić... na nieszczescię coś mi puka w zawieszeniu i teraz nie wiem czy my coś tam te sworznie rozbiliśmy za mocno czy to coś innego dostało w dupe ... pojedź do jakiegoś warsztatu zapłacisz 200zł za montaż kompletu szkoda nerwów. JA za 2gim razem bym tak zrobił... a 2 stówki na inne mody hmmm ciekawe na jakie :P na naklejki;> sam gwint ustawisz sobie sam zdejmiesz koło, wleziesz do kanału czy jak trafisz na kumatego warsztatowca (bo w tych czasach ciężko użyć słowa fachowiec) to ci też ustawi gwint jak należy albo mu wytłumaczysz "Panie te talerzyki to Pan ustaw tu i tu tak samo" :)

Opublikowano
jak masz stalowe nerwy to rób sam... my się pierdzieliliśmy z tym dwa dni bo śruba trzymająca wahacz nie chciała wyjść po czym same wahacze też miały to w nosie... ale siła nie poparta rozumem i udało się je wybić... na nieszczescię coś mi puka w zawieszeniu i teraz nie wiem czy my coś tam te sworznie rozbiliśmy za mocno czy to coś innego dostało w dupe ... pojedź do jakiegoś warsztatu zapłacisz 200zł za montaż kompletu szkoda nerwów. JA za 2gim razem bym tak zrobił... a 2 stówki na inne mody hmmm ciekawe na jakie :P na naklejki;> sam gwint ustawisz sobie sam zdejmiesz koło, wleziesz do kanału czy jak trafisz na kumatego warsztatowca (bo w tych czasach ciężko użyć słowa fachowiec) to ci też ustawi gwint jak należy albo mu wytłumaczysz "Panie te talerzyki to Pan ustaw tu i tu tak samo" :)

właśnie chodzi mi o tych tak jak to świetnie określiłeś "warsztatowców" :D dużo się naczytałem o tych problemach ze śrubami trzymającymi wahacz i nie chce żeby mi coś uyebali :kwasny: mam kumpla mechanika tylko że muszę gonić 400 kilosów no ale jak mus to mus :decayed::decayed: pozdro :hi:

Opublikowano
  • Autor

odpuść sobie 400km... to naprawdę zrobią w każdym warsztacie... mając sprzęt do tego bez problemu zrobią to raz dwa my mieliśmy tylko zestaw kluczy sciski do sprężyn i pare młotków i przecinak :P w każdym serwisie ci to zrobią na pewno... ja bym bynajmniej teraz naprwno jechał z tym do warsztatu szkoda nerwów

Opublikowano

Ja za przekładkę z 1BA na 1BE amorki i sprężyny Skasowali mnie 300zł .+ górne mocowania wymienili tył w kwocie 190zł sztuk 2 Razem 490zł zapłaciłem

Opublikowano
odpuść sobie 400km... to naprawdę zrobią w każdym warsztacie... mając sprzęt do tego bez problemu zrobią to raz dwa my mieliśmy tylko zestaw kluczy sciski do sprężyn i pare młotków i przecinak :P w każdym serwisie ci to zrobią na pewno... ja bym bynajmniej teraz naprwno jechał z tym do warsztatu szkoda nerwów

w sumie racja tylko jeśli pojadę te 400 km w rodzinne strony to przy okazji będzie można ze starymi kumplami coś wychylić.. :naughty::naughty::decayed:

Opublikowano

za dwie stówki to może wahacze zmienią a nie amory i springi :decayed:

dwa dni to :facepalm:

a i dwie -trzy stówki to choć by końcówki ultera 90 można zapodać tak jak u mnie a nie naklejki :whistling:

Opublikowano
Ja za przekładkę z 1BA na 1BE amorki i sprężyny Skasowali mnie 300zł .+ górne mocowania wymienili tył w kwocie 190zł sztuk 2 Razem 490zł zapłaciłem

Masz jakieś fotki jak Ci to opadło? Ile dałeś za komplet zawiechy 1BE(nowa?)

Opublikowano

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-73/a4-b6-avant-2-5-v6-tdi-q-180km-1be-276297/#post3640837

---------- Post dopisany at 21:32 ---------- Poprzedni post napisany at 21:31 ----------

Jutro jeszcze poprawka bo nie założyli na tył sprężyn nowych tylko zmienili amorki a stare sprężyny zostawili Więc w ramach reklamacji mają wymienić na to co chciałem na to za co zapłaciłem

1BE kupiłem używkę na forum

Opublikowano
  • Autor

ad serwis mi powiedzieli 200zł po znajomości za wymiane przód i tył...

Opublikowano
http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-73/a4-b6-avant-2-5-v6-tdi-q-180km-1be-276297/#post3640837

---------- Post dopisany at 21:32 ---------- Poprzedni post napisany at 21:31 ----------

Jutro jeszcze poprawka bo nie założyli na tył sprężyn nowych tylko zmienili amorki a stare sprężyny zostawili Więc w ramach reklamacji mają wymienić na to co chciałem na to za co zapłaciłem

1BE kupiłem używkę na forum

I jak wyszło? Ile dałeś za cały komplet bez robocizny? Kurde nadal nie wiem czy lepiej szukać gwintu do 2koła czy amorków+sprężyny obniżające. Które lepiej będzie się spisywać po PL drogach w szczególności miejskich?

Opublikowano
  • Autor

i to i to będzie spisywać się tak samo. ja mam zawias z s jak chcesz to mogę sprzedać... chociaż miałem to zostawić sobie ale...

Opublikowano

Te 2cm raczej mnie nie zadowolą. Napisz mi na PW ile chcesz i w jakim stanie są.

Opublikowano
  • Autor

poszlo pw