ŁYSY44 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 mam taki problem że jeśli się nie ruszy kierownicą to tak jakby nie było wspomagania , jakby nie było ciśnienia w układzie nie ma znaczenia czy olej rozgrzany czy zimny w układzie wystarczy ruszyć kierownicą i w ułamku sekundy tak jakby załączyło pompę i wraca wspomaganie , można palcem kręcić następnie zero ruchów kierownicą i znów brak wspomagania i tak w kółko pompa i olej zmienione niecały rok temu w manewrowaniu na parkingu nie jest to uciążliwe bo kierownicą praktycznie kręci się cały czas i wszytko gra ale przy 120km/h na łukach strach w oczach bo auto szarpie-buja , po prosty jest nie stabilne czyżby jakiś zaworek nie domagał , gdzie szukać przyczyny ---------- Post dopisany 10-06-2013 at 23:45 ---------- Poprzedni post napisany 09-06-2013 at 13:50 ---------- nikt nie pomoże
TyBucu Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Musi sie gdzieś zapowietrzać. U mnie było podobnie, winą był pęknięty króciec na zbiorniczku, też sie głowiłem dopuki nie zaczą sie pocić.
wesz82 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jakby sie zapowietrza to po pewnym czasie pewnie brakowałoby płynu,nie ubywa Ci go?? Najprościej jest sprawdzić czy zapowietrza sie patrząc w zbiorniczek,jak płyn gotuje się to jest powietrze. Na kanał i sprawdź połączenia wszystkich węży,sprawdź czy śruby przelotowe są drożne. A jak dodasz gazu na prostych kołach objaw nie znika????
TyBucu Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Mi przez jakiś czas nie ubywało, dopiero jak pękło po całości to zaczą sie pocić, ale gotował sie od początku...
ŁYSY44 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Płynu nic nie ubywa , nic nie widać żeby się pociło jak dodam gazu to nic nie zmienia, a wystarczy mały ruch kierownicy i można obracąć palcem kierownicę ---------- Post dopisany 10-08-2013 at 01:16 ---------- Poprzedni post napisany 11-06-2013 at 22:44 ---------- przyczyną wygłupów był magiel , po wymianie ok
wesz82 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Płynu nic nie ubywa , nic nie widać żeby się pociłojak dodam gazu to nic nie zmienia, a wystarczy mały ruch kierownicy i można obracąć palcem kie ---------- Post dopisany 10-08-2013 at 01:16 ---------- Poprzedni post napisany 11-06-2013 at 22:44 ---------- przyczyną wygłupów był magiel , po wymianie ok Poszedłeś w używkę czy regeneracje magla????
Rekomendowane odpowiedzi