Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

HAMULCE 288 po swapie - nie hamują jak należy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś też mi goście zrobili taki bajer, pedał leciał w podłogę. Przyhamowałem kilka razu aż włączył się ABS. Po wszystkim odpowietrzyli jeszcze raz i już było ok.

Opublikowano
  • Autor

No i dlatego odpowietrza sie cisnieniowo, żeby odpowietrzyc pompę abs

Sent from my HTC using Tapatalk

Opublikowano
No i dlatego odpowietrza sie cisnieniowo, żeby odpowietrzyc pompę abs

Sent from my HTC using Tapatalk

ciśnieniową maszynka to sobie możesz odpowietrzyć zaciski , lub wymienić płyn ale nie odpowietrzyć blok ABS.

Sam to przechodziłem i opracowałem swój własny Patent ( dzięki Devastation -Tomek za podpowiedź) gdzie pomogło jak wszystkie inne sposoby zawiodły .

Problem jest głównie w modelach bez możliwości odpowietrzenia bloku ABS-u Vagiem , czyli B5 z samym ABS-em bez innych dodatków .

Opublikowano

Mozesz sie podzielić z nami jak to zrobic ?

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

k**wa rozwala mnie to, że Ci którzy wiedzą jak to zrobić, wielcy znawcy, owijają w bawełne i nabijają posty zamiast pomóc i po prostu powiedzieć JAK :facepalm:

Opublikowano
Mozesz sie podzielić z nami jak to zrobic ?

Mój sposób jest prosty , podnosimy auto z tyłu obojętnie z której strony , wykręcam odpowietrznik i w jego miejsce wkręcam Przewód hamulcowy z kawałkiem gómowej rórki , na pozostałe trzy koła które stoja na podłożu na odpowietrzniki zakładałem gumowe przewody jak przy odpowietrzaniu , popuściłem delikatnie odpowietzrniki a końce przewodu umieściłem w butelkach 0,7 po wódce .

Następnie w otwór po śrubie koła wkręcam bolec centrujacy jaki sie urzywa przy zakładaniu koła żeby łatwo trafic na otwory.

Teraz potrzebujemy drugiej osoby , siada do środka uruchamia silnik , odkręcamy zbiorniczek płynu hamulcowego zalewamy płynem Hamulcowym do pełna i zaczynamy kręcić tylna tarczą za pomoca tego sztyftu ręcznie a druga osoba naciska pedał hamulca ,jak przy tradycyjnym odpowietrzaniu , w tym momencie uruchamia się pompa ABS i otwieraja się zawory w pompie i płyn wraz z powietrzem może wydostać się z Pompy .

analogicznie robimy podnosząc drugie tylne koło .

Ważne jest żeby cały czas dolewać płynu do zbiorniczka , i jeszcze jedna podpowiedź , jak za bardzo okręcicie odpowietrzniki w przednich kołach to nie załączy się blok ABS-u.

zakręcamy odpowietrzniki .

Po takim odpowietrzeniu należy jeszcze raz odpowietrzyć dokładnie hamulce w sposób tradycyjny pompuj-trzymaj zaczynając od lewego przedniego koła , a tylne zaciski w ręku.

Mnie poszło na taka zabawę 2,5l nowego płynu .

powodzenia , u mnie pomogło gdzie nawet na strzykawkę nie dało rady .

To by było na tyle.

---------- Post dopisany at 11:54 ---------- Poprzedni post napisany at 11:51 ----------

k**wa rozwala mnie to, że Ci którzy wiedzą jak to zrobić, wielcy znawcy, owijają w bawełne i nabijają posty zamiast pomóc i po prostu powiedzieć JAK :facepalm:

po co tyle klepiesz jak nie wnosisz nic do tematu?

Nie każdy tylko siedzi na forum , bo niema co robić !!!

Przecież temat był już wałkowany wielokrotnie , wystarczy poszukać , a nie rzucać mięsem.

Opublikowano

Mój sposób jest prosty , podnosimy auto z tyłu obojętnie z której strony , wykręcam odpowietrznik i ...

Dzieki, na pewno niejednemu sie przyda :-)

Niestety tak to juz jest ze wiedza kosztuje i dobrą wolą forumowiczow jest dzielenie sie nia z innymi, takze kolega zamiast sypac k**wami powinien czekac na odpowiedź a potem ladnie podziekowac.