marcelinho Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 witam.chciałbym uzyskać konkretną odpowiedź nt błędu 22,1 bo w kilku postach znalazłem co nieco ale w żadnym do końca co należy zrobić aby wyeliminować problem. dziś odczytałem błędy robiąc to do wartości 7c i pytanie czy i do ilu mam dalej sprawdzać?na 1C wywaliło błąd z tematu i pytanie co dalej. czynnik napewno jest było to sprawdzone u typa do którego pojechałem dobić bo myłślałem że to wskutek tego się nie załącza sprężarka.czyli szczelność jest też.planuję jechać do elektryka żeby podłączył sprężarkę na krótko zobaczyć czy działa i przejrzał kable czy się któryś nie przetarł.czy jeśli to nic nieymienią da to wymieniać ów czujnik?
kursor Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam, ja mam podobne pytanie, przez 2 dni przewertowałem chyba całe forum - wyświetla mi się bład 22.1. Po wciśnięciu śnieżynki, która się nie zapala i od razu gaśnie. Klima szczelna, sprawdzane 2 razy. Był też błąd 5.1 - Wymieniłem czujnik temperatury zew. (nie było go), błąd zniknął ale pojawił się za to 5.3. Inne błędy to 6.3, 15.6, 18.3 - ale one ponoć nie mają wpływu na włączanie się klimy. Wymieniłem dzisiaj czujnik ciśnienia na HELLA 6ZL 351 028-101. Niestety dalej to samo, te same błędy. Na weekendzie podmienię panel oraz czujnik z innego, działającego a4. Czy ktoś ma jakieś pomysły ? Czy winny może być zagięty przewód klimy (w standardowym miejscu, z prawej strony od pasażera - spec od klimy powiedział że to nie przeszkadza)? Dodam że z zewnątrz kable wyglądają ok, bezpiecznik od klimy był wyjęty(wsadziłem). Auto mam dopiero od 2 mcy. dodane: Udało mi się dojść do przyczyny - kabelek od kostki czujnika ciśnienia uległ przetarciu - nie był przymocowany przez mechanika magika i się przetarł, po zaizolowaniu i przymocowaniu wszystko śmiga.
Rekomendowane odpowiedzi