tomasm64 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Witam. Jak w temacie, zniknęły mi tylne oba światła od wstecznego. Sprawdziłem żarówki - są OK, sprawdziłem bezpiecznik Nr 31 - jest OK. I dalej nie wiem co robić!? Może coś z MCE !? Ale co i dlaczego, tak samo z siebie!? Proszę o pomoc!
tomasm64 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2013 Tak myślę, że może coś naruszyłem pod kierownicą (ostatnio tam grzebałem w przewodach)-jakiś przekaźnik np. wstecznego, czy coś podobnego? Czy pod kierownicą jest (jeśli w ogóle taki jest!?) i gdzie przekaźnik świateł cofania? ...po kilku godzinach "grzebaninki" elektryka w gęstwinie kabelków i sprawdzeniu w tę i z powrotem doszedł do wniosku, że prawdopodobnie wysiadło coś w MCE. OK. Kupię inny MCE i wstawię i zobaczymy wtedy czy to było to, czy nie. !? Po zamianie Modułu Centralnej Elektryki na inny dalej bez zmian; jak nie było obydwu świateł wstecznych , tak nie ma ich dalej. d*pa nie elektryk (!?) Fidotp miał rację, że trzeba jeszcze raz dokładnie sprawdzić włącznik przy skrzyni biegów. I tu moje pytanie: w którym miejscu dokładnie on jest (skrzynia Multitronik) to sprawdzę sam, i czy można kupić inny -może jakiś numer znacie!? Proszę o pomoc !!!
Rekomendowane odpowiedzi