basik9634 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 witam wszystkim mam taki problem odnośnie układu chłodzenia gdy zakolem jeden przewód to okazało s ie ze jest w nim taki pomarańczowy kamień domyślam s ie ze nie tylko w przewodach to jest ale w całym układzie czy ktoś sie orjętuje czym to wypukać żeby to s ie rozpuściło a nie uszkodziło układu słyszałem z e zwykły ocet rozpuszcza kamień ale boje sie próbować pomocy
Tobike Opublikowano 28 Czerwca 2013 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Liqui Molly ma dobre środki do czyszczenia układu chłodzenia. Ja jeżdżę już miesiąc z tym środkiem w chłodnicy i czekam aż wszystko rozpuści
cezarpierwszy Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ja kiedys taki środek - nie pamiętaj jak się nazywał kupiłem w ipartsie Części samochodowe iParts.pl - największy wybór auto części - części zamienne w sklepie motoryzacyjnym iParts.pl, aczkolwiek o tym co pisał kolega powyżej też słyszałem, jest chyba uniwersalny w miare ?
basik9634 Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Opublikowano 1 Lipca 2013 chodzi aby o to żeby nie zrobił ten środek aby kłopotów typu dziury nieszczelności w układzie
Tobike Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 Jeżdżę już 2 miesiące z tym środkiem od Liqui Molly i nic się nie dzieje. Płyn zmienił kolor i widać że rozpuścił osady i pływają cały czas z płynem.
athek Opublikowano 30 Września 2013 Opublikowano 30 Września 2013 Witajcie w moim poprzednim aucie padła mi uszczelka pod głowica i olej poszedł do wody niczym nie mogłem tego rozpuścić :/ zakupiłem środek do płukania układu Valvoline około 350 ml na cały układ wody destylowanej i powiem wam że zdziałał cuda.. usunął wszystko łącznie z osadami więc mogę ci polecić ten środek koszt ok 10 zł ale naprawdę warto ---------- Post dopisany at 01:28 ---------- Poprzedni post napisany at 01:26 ---------- widzę że podrożał VALVOLINE RADIATOR FLUSH - płukanie chłodnic
Chowix Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 A jak to się ma do instalacji LPG ?
athek Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 A jak to się ma do instalacji LPG ? Nie żre gumy ten środek. nie wolno go wlewać na dłużej niż 10 minut chyba tajk w instrukcji jest bo reaguje z aluminium. a co do LPG to nie wiem ale czy są jakieś przeciwwskazania ? myślę że nie
Chowix Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 VALVOLINE RADIATOR FLUSH - tego użyłem Superowy produkt wlałem wody zalałem tym i przejechałem się 70km ~30min wróciłem do domu i płyn bardzo brudny dziś go zleje wyczyszczę i zaleje normalnym płynem.. Działa dlatego że w końcu leci wrzątek z nawiewów !! POLECAM - w intercars 16zł netto 20zł brutto !
Rekomendowane odpowiedzi