Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lusterka prze lift lift i wersje angielskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie o lusterka do przedlifta 98 r

czy polifty z angola jest sens meczyc ? jak z katami widzenia ? kupilem prawe lift anglik wsumie jest spoko poza szparka ale sie rozni od przedlifta;/

teraz dokupic drugie na strone kierowcy od angola czy szukac duze przedliftowego od angola na prawa strone aaa czy rocznik 96 od 98 czyms sie rozni ?

LY3h ktos moze chce sie zamienic lift anglik na przedlift :P

czy jak kupie lewe od angola to tez bedzie tak odstawac szklo ? idzie to jakos poprzekladac ...

Opublikowano

Przecież lewe możesz kupic z "naszego" polifta a nie z angola :wink:

Opublikowano
  • Autor

no ale chce miec wkolorze LY3h i kolega co mi sprzedal ma drugie wiec stad pytanie czy takie tez mozna brac zebym bardziej sie nie wkopal bo prawe zawsze latwiej bedzie mi sprzedac i szukac przedliftowego duzego... a jak kupie drugie to juz bede mial kpl i problem

jesli kat ma inn wklad jest Europa to jakas roznica jest ?

Opublikowano

No to kup od niego tylko obudowę, a lusterko bez obudowy ;) Jak kupisz z anglika to będzie inny kąt. A jak Ci nie chce sprzedac obudowy, to kup lusterko z obudową i się zamień ;)

Opublikowano
  • Autor

no ale to juz przedrozy sprawe ;) i kombinacje ... to lepiej sprzedac komus te moje do lifta ... i kupic przedliftowe z angola ... 96 a 98 rok tez moze sie te lusterko roznic ? wole juz zapytac z 5 razy zeby znow nie zalowac yyhh

Opublikowano

Roczniki lusterek 96 od 98 roznia sie dlugoscia trzpienia/rurki na ktorej obraca sie lusterko przy skladaniu aczkolwiek da sie to tak poskladac zeby bylo ok. W lusterku 98 ta rurka jest 2x dluzsza i trzebaby nalozyc podkladek lub dwie sprezyny zamiast jednej pod zabezpieczenie ktore jest na tej rurce zeby lusterko z 96 pasowalo. Po 2 lifcie zmienily sie jeszcze obudowy lusterek.

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

96 i 98 są takie same ;)

---------- Post dopisany at 22:13 ---------- Poprzedni post napisany at 22:12 ----------

Roczniki lusterek 96 od 98 roznia sie dlugoscia trzpienia/rurki na ktorej obraca sie lusterko przy skladaniu aczkolwiek da sie to tak poskladac zeby bylo ok. W lusterku 98 ta rurka jest 2x dluzsza i trzebaby nalozyc podkladek lub dwie sprezyny zamiast jednej pod zabezpieczenie ktore jest na tej rurce zeby lusterko z 96 pasowalo. Po 2 lifcie zmienily sie jeszcze obudowy lusterek.

No tylko tym się różnią, ale tu akurat chodzi tylko o wygląd zewnętrzny ;)

Opublikowano

Tak tylko jak przychodzi zakladac lusterko z angola to pasuje przekladac trojkat mocujacy i wtedy rocznik ma znaczenie :-)

Opublikowano
  • Autor

no o to chodzi nic rozbierac nie bede ... szparka mi nie przeszkdza ... byle bylo takie same ... czyli 96 r bedzie pasowac bez problemu ? trójkąty sa takie same czyli przekładam i powino byc OK >?

Opublikowano

A powiem Ci, że do mojego 98 zakładałem lusterko anglika 96. I owszem okazało się, że w moim 98 faktycznie trzpień był dłuższy, ale miał dwa nacięcia na zabezpieczenie. I wsio pasowało :wink:

Opublikowano

Ja zakladalem 98 do 96 czyli na krotki trzpien i musialem kombinowac, w tym trojkacie z 98 nie bylo 2 naciec na zabezpieczenie i wtedy pasuje dac 2 sprezyny jak napisalem wyzej.

---------- Post dopisany at 22:24 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ----------

Podsumowujac: przy zakladaniu lusterka z 96 na 98 kolega bedzie mial albo 2 naciecia albo da 2 sprezyny i po sprawie :-)

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za podzielenie sie wiedza... ;0)

Opublikowano

a czy lusterko 2000r. pasuje na ten trojkąt mocujący z 98 ?

Opublikowano

Powinno pasować. W przedlifcie jest krótki trzpień i obudowa na śrubki, w 1 lifcie wydłużyli trzpień, a w 2 lifcie zmienili śrubki mocujące obudowę na zatrzaski.

Opublikowano

jak cos to mam caly duzy stelaz lustra prawego razem z trojkatem EU do przedlifta, brakuje tylko szkla i obudowy jak bys byl zainteresowany to pw

---------- Post dopisany at 08:05 ---------- Poprzedni post napisany at 07:24 ----------

DSCF3115_zps38865fae.jpg

Opublikowano

Nic nie pasuje miedzy liftami takze z 2 lusterek nie zlozycie jednego nawet dolny plastik obudowy ma inne wymiary inny rozstaw mocowan trojkat tez nie pasuje za sprawa trzpienia takze nie radze kupowac polifta z mysla o czesciach na przedliftowe graty lusterka

wysłane snickersem