Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] na VAGu obroty stoją jak głaz a samochodem szarpie :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Autko mam dość krótko, więc mam nadzieję, że pytanie nie będzie lamerskie ;) Na biegu jałowym, zaraz po odpaleniu, obroty wchodzą na 1k2 obr/min i lekko się wahają (odczyt z VAGa) a samochodem delikatnie rzuca/kołysze/szarpie. Po rozgrzaniu obroty spadają wg. VAGa do 840 obr/min, stoją jak skała a samochód delikatnie rzuca/kołysze/szarpie (ciężko opisać to odczucie). U znajomego w B5 VW nic takiego się nie dzieje.

Macie pomysła, co to może być?

Opublikowano

Może sprawdz poduszki pod silnikiem :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam, ja mam dokladnie to samo, nawet obroty sie zgadzaja, poduszki mam wszystkie nowe, nawet odbijak pod chlodnica, mam tez nowe poduszki pod skrzynia biegow... i nadal to samo, dodam tylko, ze szarpie tez przy zmianie biegow, trzeba bardzo delikatnie zmieniac, jadac normalnie przy zwalnianiu i przyspieszaniu (w korkach) szczegolnie na niskich biegach tez szarpie mimo, ze jest "wysprzeglony", czy ktos wie co to ???

a te obroty 1200na min to tylko jak jest nierozgrzany, to podobno automatyczne ssanie, bo dziala normalnie jak tylko sie troche rozgrzeje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam.

i ja mam podobny problem - ktoś kiedyś pisał, żeby wymienić świece i te właśnie nowe kupiłem, tylko teraz nie wiem czy wystarczy stare wykręcić, wkręcić nowe i OK, czy też trzeba coś regulować, adaptować itp? prosze o odpowiedź. zauważyłem ostatnio, że przy jeździe stałą prędkością np. na czwartym biegu i przy około 2000 obrotów trzęsie karoserią tak samo jak na postoju na biegu jałowym przy stałych obrotach w okolicach 900.

pozdrawiam, :hi:

Tomek

Opublikowano

Witam.

Autko mam dość krótko, więc mam nadzieję, że pytanie nie będzie lamerskie ;) Na biegu jałowym, zaraz po odpaleniu, obroty wchodzą na 1k2 obr/min i lekko się wahają (odczyt z VAGa) a samochodem delikatnie rzuca/kołysze/szarpie. Po rozgrzaniu obroty spadają wg. VAGa do 840 obr/min, stoją jak skała a samochód delikatnie rzuca/kołysze/szarpie (ciężko opisać to odczucie). U znajomego w B5 VW nic takiego się nie dzieje.

Macie pomysła, co to może być?

a w Vag-u nie wyskakuja ci jakies błedy ????

ja miałem podbnie tzn tylko na jałowym obroty stały w miejscu a autko sie trzesło dziwnie podpiołem Vaga i wyskoczył bład sondy lambda skasowałekm go i drgania autka ustały. Pytalem sie mechaniora zaby sprawdział dokładnie i powiedział ze jest to mozliwe bosonda dostała zły skład mieszanki i teraz jest juz ok :)