Tomaszek28 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Witam Koledzy! Auto to B7 2007 rok oznaczenie silnika BPW Zapaliła się kontrolka filtra cząstek stałych Wziełem się za czyszczenie potencjometru recyrkulacji spalin był tam straszny nagar który wyczyściłem i również przepustnicę. Podpiełem komputer pod blok 03 i na czwartym okienku pokazuje 100.6procenta silnik jak chodził na wolnych obrotach,jeżeli dodaję mu gazu nic się nie zmieniaja wartości. W silniku brak błedów. Sprawdziłem bezpieczniki wszystkie dobre,zasilanie jest do potencjometru g212(n18) Pytanie czy blok nr03 odpowiada za potencjometr g212(n18) czy to są wartości z klapy gaszącej v157 Proszę o sugestię.
Sztomel Opublikowano 25 Czerwca 2013 Opublikowano 25 Czerwca 2013 W bloku 003 masz pokazywane wartości masy zasysanego powietrza (zadaną i rzeczywistą) a w ostatniej 4 kolumnie masz procent wysterowania N18. Przełącz grupę 003 na tryb Basic Settings (masz tam na dole po lewej stronie odpowiednią ikonkę do tego) i wtedy zobaczysz, że będą się zmieniać co 10 sekund wartości procentowe w 4 kolumnie ale też i obserwuj czy ulegają wtedy zmianie wartości masy powietrza w kolumnie 3. Zapaliła się kontrolka filtra cząstek stałych a nie ma żadnego błędu ?
Rekomendowane odpowiedzi