Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaka moc z silnika po wymianie wtrysków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciał bym was zapytać, jaką moc osiągnę po wymianie wtrysków w silniku AHH 90KM ?.

Słyszałem o wtryskach z silników AFN ale też o innych (216?). Proszę o parę opinii na ten temat.

Interesuje mnie max moc, czy spalanie wzrośnie znacznie, jak to się ma do silnika i osprzętów. ?

Opublikowano

Po założeniu samych wtrysków 216 nie robiąc korekty programu uzyskałem w moim AHH 136 koni , a wynik jest to średni podobno , choć wszystko w moim samochodzie było ok .

135-140 tyle spokojnie uzyskasz , jeśli wszystko z twoim autem jest ok .

Spalanie wzrośnie , bo moc bierze się głównie z paliwa , będzie "butował" więc i spalanie wzrośnie .

AHH ma bardzo krótką skrzynie i przy szybkiej dynamicznej jeździe , spalanie do 8 litrów (moc 151 koni i 362 nm)

Na razie przejechałem ponad 25000 km i się nic nie dzieje , jedynie wymieniam częściej olej i filtry , co 10000 km

Opublikowano
Po założeniu samych wtrysków 216 nie robiąc korekty programu uzyskałem w moim AHH 136 koni , a wynik jest to średni podobno , choć wszystko w moim samochodzie było ok .

135-140 tyle spokojnie uzyskasz , jeśli wszystko z twoim autem jest ok .

Spalanie wzrośnie , bo moc bierze się głównie z paliwa , będzie "butował" więc i spalanie wzrośnie .

AHH ma bardzo krótką skrzynie i przy szybkiej dynamicznej jeździe , spalanie do 8 litrów (moc 151 koni i 362 nm)

Na razie przejechałem ponad 25000 km i się nic nie dzieje , jedynie wymieniam częściej olej i filtry , co 10000 km

no chyba kolego troche przesadziłeś po samej zmianie wtrysków na 216 bez programu , to raczej nierealne , a dotego jak się będzie kształtował moment z dołu się zwiększy a potem będzie leciał na łeb na szyje w dodatku Batory za tobą murowany

a żeby moc wzrosła to oprócz paliwa potrzebna jest jeszcze większa ilość powietrza

spalanie napewno wzrośnie ale jak zrobisz program to spadnie do wartości początkowych , a będzie więcej frajdy z jazdy.

jak chcesz tanio to wtryski od AFN-a i program a jak chcesz iść w moce przy umiarkowanym spalaniu to 216/230 turbina od AWX-a , program odpowiedni , a do tego jeszcze IC-ek .

Taka jest moja rada , wymiana samych wtrysków na dłuższa metę nie wróży dla silnika nic dobrego