wrclaguna Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Masz złe wartosci w kanałach Adaptacyjnych DIY oparty jest na sterowniku z literka M
porszak Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Witam serdecznie w dniu dzisiejszym. Jak adaptacja sterownika jest dedykowana do komfortu z literka M to czy ktoś posiada lub wie jakie kodowanie ma komfort z literka N. Mój komfort jest o nr. 8K0 907 064 N Ewentualnie czy bym dodawał lub odejmował po jednej cyfrze to coś da ?
Gibons Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Jak wpiszesz wartości z d*py to wysra się komfort
porszak Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Tak myslałem tylko jak zdobyć kody i zakodować go poprawnie
wrclaguna Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam serdecznie w dniu dzisiejszym.Jak adaptacja sterownika jest dedykowana do komfortu z literka M to czy ktoś posiada lub wie jakie kodowanie ma komfort z literka N. Mój komfort jest o nr. 8K0 907 064 N Ewentualnie czy bym dodawał lub odejmował po jednej cyfrze to coś da ? Zmieniaj cyfry systemem np. 43-44-45 itd.
porszak Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 witam czyli jak w kanale 195 podana wartość 5123 to po dodaniu 5124, 5125 ,5126 lub 5122,5121 dobrze to rozumie ?
porszak Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Dziękuje za podpowiedz. Szkoda aż tam szperać bo działa wszystko prawidłowo tylko ten błąd " zestaw danych nieprawidłowy "
Patresko Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam mam problem z tylnymi światłemi przeciwmgielnym jest na stałym światło do 50% komputer pokładowy nie pisać żadnych błędów. Potrzebuję pomocy. Zmiana lamp tył sedan żarówkowych na LED (przedlift) Sorry za tłumaczenie jestem ze Słowacji
wrclaguna Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Co masz nie tak ? sa błedy na FIS ? W KOMFORT ? Wpadaj to ogarniemy temat
porszak Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Witam Mam małe pytanko dotyczące kodowania . Jak zacznę dodawać liczby lub odejmować w kanałach to do jakich wartości to robić by nie uszkodzić komfortu . Znajomy mi podpowiedział ze jeśli kontrolki od kierunkowskazów na desce migają szybciej jak kierunkowskazy na zewnątrz auta to komfort jest uszkodzony ? Wyczytałem na elektroda.pl ze ktoś kodował już komfort 8K0 907 064 N i mu się udało . Obawiam się ze jak zacznę w komforcie kombinować to się popsuje i immobilizer padnie wiec wole się upewnić ?
darecy Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Mi udało sie zakodować na ledy przedliftowe komfort N ale dopiero po zylione godzinach prób kodowania, zmieniania wartości i przekładań i pinów. Wiecej o komforcie z oznaczeniem N nie chce słyszeć ;(
porszak Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 kolego była to na pewno żmudna praca, niemasz tego gdzieś opisanego ewentualnie coś doradzić pozdrawiam
Dikson Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam Mam małe pytanko dotyczące kodowania . Jak zacznę dodawać liczby lub odejmować w kanałach to do jakich wartości to robić by nie uszkodzić komfortu . Znajomy mi podpowiedział ze jeśli kontrolki od kierunkowskazów na desce migają szybciej jak kierunkowskazy na zewnątrz auta to komfort jest uszkodzony ? Wyczytałem na elektroda.pl ze ktoś kodował już komfort 8K0 907 064 N i mu się udało . Obawiam się ze jak zacznę w komforcie kombinować to się popsuje i immobilizer padnie wiec wole się upewnić ? Mozna uszkodzić MK wiec trzeba uważać z kodowaniem. Ogolnie po odłożeniu 2 pinow dodatkowych nie ma duzo kombinowania, tylko trzeba wiedzieć jak poprawnie zakodowac. Ogolnie trzeba miec pojęcie jakie wartości trzeba zamienić w MK. A zmienić kodowanie należy w kanale : podaje listę funkcji w kanałach MK: LISTA FUNKCJONALNOŚCI ( nie lokalizacji w aucie !!!!! ) 5251 LEWY ZEWNĘTRZNY POSTÓJ 50% , STOP 100% MOCY LED 5283 PRAWY ZEWNĘTRZNY POSTÓJ 50% , STOP 100% MOCY LED 5124 LEWY WEWN POSTÓJ 2 - 50% , STOP-2 100% MOCY LED / KLAPA / 5156 PRAWY WEWN POSTÓJ 2 - 50% , STOP-2 100% MOCY LED / KLAPA / 5 STOP LEWY 100% MOCY LED 37 STOP PRAWY 100% MOCY LED Wartosci trzeba odpowiednio wprowadzić w kanały w module komfortu, pamiętać, iż jeden kanał odpowiada za jedna funkcje zarowki (np lewy zew stop). Trzeba tylko przetestować, ktory kanał u was za co odpowiada a to moze byc rożnie w samochodach ustawione.
porszak Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 kolego jesteś z Wrocławia a ja z Lubina czy była by taka opcja bym podjechał do i byśmy coś podziałali w tym temacie
Dikson Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 kolego jesteś z Wrocławia a ja z Lubina czy była by taka opcja bym podjechał do i byśmy coś podziałali w tym temacie U mnie pomagał mi człowiek z innego miasta( po podłączeniu musiał pozmieniać piny bo miałem przesłany zły schemat), czy ty zamieniałeś już kable w MK? Masz zrobioną juz instalacje czy nic nie robiłes? 1
porszak Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Tak instalacje pozmieniałem jak w pierwszym poście . Światła działają i jest jeden błąd w komforcie ( zestaw danych nieprawidłowy ) niesiwiąca mi jako stopy tylko poziome kreski ale dodatkowo po wciśnięciu stop się zaświeca oświetlenie bagażnika
wrclaguna Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 dodatkowo po wciśnięciu stop się zaświeca oświetlenie bagażnika coś masz nie tak
arek776 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Opublikowano 19 Listopada 2013 ciekawy ten bagażnik, nie sprawdzałem czy u mnie też tak jest może nawet nie wiem a z innej beczki - ciekawiło mnie czy przyczepią się na przeglądzie. wczoraj byłem i jak pisałem wcześniej jako przeciwmgielne tylne świecą kreski bo nie mam czasu się w to teraz bawić - mało mi to przeszkadza. i co? i facet po sprawdzeniu hamulców i zawieszenia stwierdził że takiej mocy heble to mercedesy S klasy mają i świateł już nawet nie sprawdzał
porszak Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 dodatkowo po wciśnięciu stop się zaświeca oświetlenie bagażnika coś masz nie tak tyle to wiem ze jest coś nie tak ,boje sie o komfort tylko by się nie ob fajdał jak zacznę tam metoda prób i błędów walczyć ---------- Post dopisany at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany at 23:01 ---------- ciekawy ten bagażnik, nie sprawdzałem czy u mnie też tak jest może nawet nie wiema z innej beczki - ciekawiło mnie czy przyczepią się na przeglądzie. wczoraj byłem i jak pisałem wcześniej jako przeciwmgielne tylne świecą kreski bo nie mam czasu się w to teraz bawić - mało mi to przeszkadza. i co? i facet po sprawdzeniu hamulców i zawieszenia stwierdził że takiej mocy heble to mercedesy S klasy mają i świateł już nawet nie sprawdzał kolego a jest taka opcja podlecieć do ciebie i popatrzeć jak to masz zrobione z kabelkami i kodowania pospisywać
Rekomendowane odpowiedzi