Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem ze zmieniarką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega w Audi A6 (2004r) miał uszkodzoną zmieniarke do radia. Kupił drugą i po podłączeniu gra minute a potem piszczy dziwnie i tak w kółko. VCDS pokazuje ochronękomponentu - wiecie moze jak sciagnac ochrone komponentu ze zmieniarki - dodatm że radi odziała prawidłowo.

Opublikowano

A nie mozna tego zrobic systemowo ?? Przez kodowanie jak radio.

Opublikowano
A nie mozna tego zrobic systemowo ?? Przez kodowanie jak radio.

Tak , tylko musisz miec odpowiedni sprzet :wink:

Opublikowano

Odpowiedni sprze tzn. możesz napisać coś więcej.

Opublikowano

Można było naprawić starą zmieniarkę. A co będzie, jak po usunięciu "ochrony komponentu" okaże się że "nowa" zmieniarka też nie domaga ?

Swoją drogą ile ASO liczy sobie za ściągnięcie ochrony ?

Opublikowano

Podepnę się do tematu. Kupiłem niedawno audi a4 b8 z 2008 roku ( modelowo 2009) mam problem ze zmieniarką cd ponieważ nie pobiera płyt. Auto sprawdzałem przed zakupem w serwisie i nic nie mówili o błędach związanych ze zmieniarką a akurat nie miałem płyty żeby ją sprawdzić Po wciśnięciu przycisku load nic się nie dzieje oprócz migania sześciu guzików do wyboru płyty na przemian na czerwono . Po naciśnięciu przycisku media wyświetla się napis " Initalising device. Please wait..." Dodam że radio działa normalnie. Czy może spotkał się ktoś z takim problemem?

Opublikowano

Spotkałem się z dwoma możliwościami usterka mechanizmu lub uszkodzenie kontrolera CAN

Opublikowano

A orientujesz się ile może kosztować taka naprawa lub czy ewentualnie da się to naprawić samemu? I czy taka usterka nie powinna wyjść na serwisie przed zakupowym w ASO?

Opublikowano

Może podczas przeglądu działała, a jeśli nawet nie działała to kto tam się przejmuje taką "pierdoła" jak zmieniarka, przecież to Polska.

Samemu raczej nie naprawisz tej zmieniarki, chyba że masz pojęcie o elektronice i mechanice precyzyjnej.

Reszta na priva.