Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1H0 907 543A czy jest to czujnik G191 czujnik tem. w kanale nawiewu środek? foto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2013_07_05_13_31_16.jpg

2013_07_05_13_31_34.jpg

Opublikowano

Z którego miejca wyjąłęś ten czujjnik?

Masz klimatronik po lifcie?

---------- Post dopisany at 14:06 ---------- Poprzedni post napisany at 14:03 ----------

Jeżeli padł ci czujnik zamontowany w panelu klimatronica czyli czujnik temperatury wewnętrzen to w trybie serwisowym na kanale 57 nie będziesz miał prawidłowej temperatury, natomiast jezeli padł czujnik temperatury nawiewu na środek to błędny odczyt będzie na kanale 61. Mowa o klimatroniku po lifcie.

W tryb serwisowy wchodzisz naciskając jednoczesnie obieg wewnetrzny oraz nawiew na szybę. Kanały zmieniasz regulacją temperatury i wchodzisz w odzyt naciskajac obieg wewnetrzny:wink:

Opublikowano
  • Autor

tak mam klimatronic polifcie, wyjąłem go z kanału powietrznego , wstawie fotę gdzie on konkretnie siedzi

Opublikowano

Tak to jest czujnik z klimatronika ale nie pisze ze to jest G191

image.jpg

Opublikowano

Zamontuj czujnik jak był i sprawdź odczyty o których pisałem, to rozwieje wątpliwości który czujnik ie działa

Opublikowano
  • Autor
Tak to jest czujnik z klimatronika ale nie pisze ze to jest G191

http://s22.postimg.org/lrhuu2k9p/image.jpg

po odłączeniu czujnika który przedstawiłem na foto wyskoczył błąd czujnika G192, wiec to nie jest G191

---------- Post dopisany at 16:05 ---------- Poprzedni post napisany at 16:02 ----------

Zamontuj czujnik jak był i sprawdź odczyty o których pisałem, to rozwieje wątpliwości który czujnik ie działa

zrobiłem tak jak powiedziałeś i mam takie oto wyniki:

1C wyświetla na przemian 5.1 7.1

57 wyświetla 36 stopni Celsjusza (auto cały dzień na słońcu)

61 wyświetla -53 stopnie Celsjusza

---------- Post dopisany at 16:33 ---------- Poprzedni post napisany at 16:05 ----------

TŁUMACZENIE MOICH BŁEDÓW

05.1 (G17) Czujnik temperatury zewnętrznej (otoczenia), przód, ciągła przerwa, *05.1

07.1 (G109) Czujnik temperatury otoczenia dmuchawy świeżego powietrza, ciągła przerwa, *07.1

Opublikowano

Sprawdź jeszcze kanał 55 i 59, to są odczyty filtrowane i niefiltrowane z czujnika pomiędzy chłodnicą a zderzakiem.

Natomiast odczyt na kanale 61 świadczy o niedziałającym czujniku w środkowym kanale wylotowym (nad radiem tam gdzie wychodzi trzy kratki siedzi wewnątrz czujnik.

Czujnik w panelu klimatronica masz sprawny - mierzy prawidłowo

Opublikowano
  • Autor
Sprawdź jeszcze kanał 55 i 59, to są odczyty filtrowane i niefiltrowane z czujnika pomiędzy chłodnicą a zderzakiem.

Natomiast odczyt na kanale 61 świadczy o niedziałającym czujniku w środkowym kanale wylotowym (nad radiem tam gdzie wychodzi trzy kratki siedzi wewnątrz czujnik.

Czujnik w panelu klimatronica masz sprawny - mierzy prawidłowo

Piotrze tu wstawiłem całyspis moich wartości odczytanych z klimatronica http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b5-kody-klimatronica-ii-2459/index2.html#post3657735

55. Außentemperatur °C ---------- Temperatura zewnętrzna 43 st C

59. Temperatur Stoßfänger °C ---------- Temperatura zderzaka oC MINUS 49 st C

o tem zewnętrznej z czujnika G17 wiem, że źle mierzy bo go nie ma (urwany), już leci do mnie od MASATO, a odnośnie tego czujnika w kanale środkowym to mnie już jasna cholerka bierze bo go nie widzę, może muszę szufladkę usunąć itd bo macam macam i wymacać go ani zobaczyć nie mogę go, nawet wyjąłem nawiewy środkowe i rączka w nawiewy i tak go nie ma

---------- Post dopisany at 18:36 ---------- Poprzedni post napisany at 18:00 ----------

znalazłem czujnik a raczej dziurę po nim... ehh. ma ktoś numer czujnika G191z tunelu środkowego?

Opublikowano

I wszystko w temacie:decayed: kup czujnik zamontuj i zapomnij:wink:

Opublikowano
  • Autor

on jest w tym miejscu

2013_07_05_18_27_14.jpg

a to wtyczka od niego

2013_07_05_18_23_55.jpg

Opublikowano
  • Autor

raczej to nie to bo to co pokazałes to jest to

Img_2845.jpg

Opublikowano

no to przykro mi ja nic innego nie znalazłem ...Moze ktoś inny Ci go znajdzie ......:wink:

Opublikowano
  • Autor

otwór CHYBA znalazłem od tego czujnika no i wtyczka też jest. Brakuje tylko czujnika i nr czujnika

---------- Post dopisany 06-07-2013 at 11:08 ---------- Poprzedni post napisany 05-07-2013 at 21:10 ----------

jestem pewny że wtyczka którą znalazłem jest od G191 bo wpiąłem tam termistor i pokazał w kanale 61 już nie minus 53 st C ale +39 st C.

Opublikowano

Najlepiej jak byś znalazł czujnik, jak nie da rady kupić to mozesz dobrac termistor

Opublikowano
  • Autor

wiem, byłem w ASO Audi w Nadarzynie i sprawy maja się tak

-numer czujnika 4B0820539 CZUJNIK TEMPERATURY PRZÓD ŚRODEK

-koszt 104 zł na zamówienie

Spróbuje dobrać termistor, gdybym znał rezestancję oryginalnego termistora to byłoby łatwiej... a jak nie to kupję używkę

Opublikowano

Spróbuje dobrać termistor, gdybym znał rezestancję oryginalnego termistora to byłoby łatwiej... a jak nie to kupję używkę

tu masz tani ...No i napisz albo zrób fotkę gdzie on przychodzi

VW Skoda Audi Seat czujnik temperatury 4B0820539 (3339775421) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

http://allegro.pl/vw-audi-seat-skoda-czujnik-temperatury-4b0820539-i3325141286.html

Opublikowano
  • Autor

VW Skoda Audi Seat czujnik temperatury 4B0820539 (3339775421) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

http://allegro.pl/vw-audi-seat-skoda-czujnik-temperatury-4b0820539-i3325141286.html

w etce go nie będzie widać, w moim 10 poście w tym wątku pokazałem gdzie on siedzi

Opublikowano

* VW AUDI SEAT SKODA CZUJNIK TEMPERATURY 4B0820539 (3325141286) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

w etce go nie będzie widać, w moim 10 poście w tym wątku pokazałem gdzie on siedzi

No właśnie ..numer tego czujnika (4B0820539 CZUJNIK TEMPERATURY PRZÓD ŚRODEK)znalazłem ale on nie ma numerka by był pokazany na obrazku ..wiec skorzystaj z tego co ja wklejam i zaznacz na nim gdzie powinien być .może się komuś sprzyda w przyszłości A z twojej fotki co podałeś nie za bardzo wiadomo gdzie to jest... ....Jak widać etka nie wszystko pokaze ......:kwasny:

image.jpg

Opublikowano
  • Autor

w plastiku nawiewu

image3.jpg

widok po wymontowaniu radioodtwarzacza

2013_07_05_18_27_14.jpg