blaster99 Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 hej, po odłączeniu akku na dłużej auto złapała mi błąd kata skretu , czy cos w tym stylu ( swieci esp). Nie da sie błedu wykasowac i pewnie trzeba zrobic adaptacje. Jak to zrobic w A4 B7 przy pomocy VCDS ??? czytałem o procedurze ale ona dotyczyła wymiany modułu i była dla B6, a ja musze tylko adaptacje tego skretu zrobic , pamietam,. ze sie kreciło kiera o conajmniej 30 st. w lewo itd. Dodam, ze po odpaleniu po chwili znika ale jak tylko skrece w lewo to sie zapala na chwile, potem znika i znow sie zapala i tak juz zostaje.... Gdyby mi ktos lopatologicznie to opisał - bede bardzo wdzieczny. znalazłem to: Basic Setting Steering Angle Sensor (G85) Calibration Before starting the procedure turn the steering wheel at least 30 ° left and back straight ahead. [Meas. Blocks - 08] Group 005 Field 1 (Steering Angle Sensor -G85-) Specification: 0.0 ° Tolerance (when straight): ±5.0 ° [Done, Go Back] [Login - 11] Enter 40168 [Do It!] [basic Settings - 04] Group 001 [Go!] [Done, Go Back] [Fault Codes - 02] All fault codes should have disappeared. [Done, Go Back] tylko w moim vcds pozycja Login 11 jest nieaktywna nie wiem dlaczego ? vcds 11.3.0 ---------- Post dopisany 12-07-2013 at 11:48 ---------- Poprzedni post napisany 08-07-2013 at 12:23 ---------- wrc laguna dał mi cynk, ze nie zamiast login 11 robimy security access 16 i po sprawie
blaster99 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Opublikowano 12 Lipca 2013 wrc laguna dał mi cynk, ze nie zamiast login 11 robimy security access 16 i po sprawie
Rekomendowane odpowiedzi