Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki czujnik ciśnienia klimatyzacji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie mogę znaleźć sklepu w którym kupiłbym taki czujnik. Szukałem sam (allegro, sklepy internetowe), szukał kolega posiadający warsztat (we wszystkich dostępnych hurtowniach), szukałem w sklepach z częściami samochodowymi. I nic. Czy ktoś potrafi wskazać mi sklep w którym bym kupił taki czujnik. Ewentualnie czy ktoś sprawdził jakiś inny a pasujący czujnik.

Audi A4 B6 1,8T 150KM 31.10.2001r avant.

Wg oznaczeń na czujniku: PT4-H1100-1 2H 150801 8Z0 959 126 DRH CZ

86jn.jpg

Na allegro trafia się podobny ale o innych oznaczeniach(nie testowałem).

Powiem tylko, że wg katalogu powinien to być ten czujnik(nie można zamontować): 6ZL 351 028-221

g81k.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano

mam ten sam problem. w sklepach pod tym numerem są zupełnie inne czujniki które nie pasują. patrzyłem chyba 5 firm i nic. na allegro znalazłem chyba ze dwa te czujniki i chyba nie znajdziesz gdzieś indziej. chyba ze aso.

Opublikowano

Czujnik o numerze 8E0 959 126 wycofano w 2008r. Szukaj czujnika o identycznym numerze, ale z końcówką "B". W ASO za 200zł.

Opublikowano

Panowie podłączę się.Gdzie w mojej jest czujnik ciśnienia klimy? Podobno gdzieś za zderzakiem. Sprawdzone wszystko a przekaźnik rozłącza mi klimę, jakby ciśnienie było złe. Mechanik sprawdził mi ciśnienie i jest ok (maszyną do napełniania), więc obstawił ten czujnik,ale mówi, że jest za zderzakiem i musi go zdjąć.Niestety wyjechał na wakacje i nie będzie go przez 2 tyg. Pozostała elektryka jest ok, sprawdzona. Został tylko ten czujnik ,ale nie wiem czego szukać żeby sprawdzić

Opublikowano
  • Autor
Panowie podłączę się.Gdzie w mojej jest czujnik ciśnienia klimy? Podobno gdzieś za zderzakiem.

U mnie jest przy lewym reflektorze. Żeby dostać się do czujnika należy go wymontować. Ale widać go nawet bez demontażu [pomiędzy chłodnicą a reflektorem]

PS: Dzięki za info co do czujnika. Czas odwiedzić ASO

Opublikowano

gdzie w adr a4 b5 znajduje się ten czujnik, na vagu wywala mi błąd po właczniu klimatyzacji i nie da się go skasować co sprawdzić czujnik wymienić czy nabić klimatyzacje? dodam że klimatyzacja nie wytrzymuje mi zezonu...ucieka gdzieś gaz

Opublikowano

w b5 jest z prawej strony pod reflektorem, trzeba wyjąć kratkę trochę gimnastyki i powinno dać się go wydłubać

Opublikowano

a przypadkiem ten 3R0 959 126 nie zamienia tego 8E0959126

Opublikowano
w b5 jest z prawej strony pod reflektorem, trzeba wyjąć kratkę trochę gimnastyki i powinno dać się go wydłubać

A w B6?

Opublikowano
Panowie podłączę się.Gdzie w mojej jest czujnik ciśnienia klimy? Podobno gdzieś za zderzakiem.

U mnie jest przy lewym reflektorze. Żeby dostać się do czujnika należy go wymontować. Ale widać go nawet bez demontażu [pomiędzy chłodnicą a reflektorem]

w b6 jest właśnie tutaj

Opublikowano

w b6 jest właśnie tutaj

Fujara ze mnie :facepalm: dzięki!