thomasinio86 Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Witam. Jestem świeżym użytkownikiem audiczki i mam mianowicie problem.. podczas wymiany żarówki prawej tylnej mijania poczułem delikatny smród i z pod żarówki wydobył sie lekki dymek po jej wsadzeniu w gniazdko. Żarówkę natychmiast wyciągnolem.Dla sprawdzenia zamieniłem prawą i lewą i lewa juz w gnieździe prawej nie działała a prawa w gnieździe lewej działała ale zaczęła sie mocno nagrzewać i też poczuulem lekki smród. Wyciągnolem drugie nowe żarówki powsadzalem i żadna juz nie działała:/. O dziwo światło stopu działają a to te same gniazda i żarówki bo to dwuwłuknowe. Na teraz działają mi tylnie przeciwmgielne, kierunkowskazy, wsteczne, z przodu mijania i drogowe. Nie działają mijania tylnie i pozycje z przodu. Sprawdziłem bezpieczniki są ok, przekaźniki też, na panelu deski wszystkie kontrolki świateł działają i reagują. Co może być przyczyną?? I jak to zrobić?
bajowsado Opublikowano 15 Lipca 2013 Opublikowano 15 Lipca 2013 To, że żarówka mocno się nagrzewa to normalne, a lekki smród może być z tego, że dotykasz przykładowo plastiku czy też wykładziny w bagażniku. A tak btw. z tyłu nie ma świateł mijania tylko pozycyjne.
Rekomendowane odpowiedzi