cucho Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Witam Mam problem ze swoim ADRem. AD1. Otóż czasem przy odpaleniu (nie ważne czy zimny czy ciepły) pracuje nie równo tak jakby nie złapał mi na 2 cylindry, pochodzi tak ok 5 sekund, a następnie zgaśnie. A jak ponownie go kręcę do już wcale nie łapie. Muszę odczekać troszkę, włączyć kilka razy zapłon (w międzyczasie puścić kilka kwiatków) i zapali. Paliwo i iskrę mają, bo sprawdzałem:) a na VAGu AD2. Drugim problemem jest to,że źle reaguje na wciśnięcie gazu. Gdy szybciej wcisnę to jakby go zalewało. Podusi się chwilkę, strzeli z wydechu i zaczyna jechać. Jak odłączyłem przepływomierz chodziła tak samo... Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Pozdr Cucho
Labiel Opublikowano 16 Lipca 2013 Opublikowano 16 Lipca 2013 Świece, kable ewentualnie ta nieszczęsna cewka - to w pierwszej kolejności do sprawdzenia. Jak będzie miał przebicia i słabą iskrę to oczywiście będzie go zalewało stąd wszystko o czym piszesz.
ja74687 Opublikowano 20 Lipca 2013 Opublikowano 20 Lipca 2013 A ten VAG co pokazał, jak odłączałeś przepływkę i nie nie pomogło to raczej nie ona jest tu winna bardziej bym stawiał na świece przewody, te fajki od modułu, brudną lub źle zrobioną adaptację przepustnicy, słabe ciśnienie paliwa, zacznij od tego jak nic nie znajdziesz to napisz
Rekomendowane odpowiedzi