Imhotet Opublikowano 15 Lipca 2013 Opublikowano 15 Lipca 2013 Witam Panowie, mam mały problem z moim sprzęgłem mianowicie nie radzi sobie z przeniesieniem napędu po podniesieniu mocy w aucie (dziwne nie ?) slizga się przy mocnym ruszaniu.. Rozwiązanie jest "proste" wzmocnić je Dla formalnosci jest to 1.8T Q BFB 163HP na 190HP 6-manual Avant. Grzebiąc troche po forum znalazłem nazwisko Radzikowski - zadzwoniłem.. wzmocnienie sprzęgla uda się tylko w momencie jesli docisk jest Sachsa jesli jest to LUK nie uda się. Teraz pytanie czy da się to jednoznacznie stwierdzić bez sciagania sprzęgla ? Jak podjade do ASO udzielą mi informacji? Jesli jest to Sachs to koszt wzmocnienai to 1200zł i 2-3 tygodnie oczekiwania co mnie nie cieszy.. Czy korzystał ktos z Was z usług P. Radzikowskiego? Jak opinie? Innym pomysłem są sprzęgła dedykowane tylko, że te też cieżko dostać np Sachs Performacne, ACT itd.. a ceny kolo 3000 zł.. Czy ktos z osob które zmagały się z tym problemem może się podzielić informacją jak go rozwiazaly ? Może jakis mocniejszy docisk podejdzie P&P może z BEXa ? Może z innego 1.8T ? Z góry dzieki za info.
Marynarz____ Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 paru kolesi korzystało z P. Radzikowskiego i nie narzekają
MalyMis Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 Kolego, a moze zamiast wzmacniac sprzeglo sprawdz stan okladzin?
Rekomendowane odpowiedzi