Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pompa oleju 2.0 tdi zapytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co myślicie o zaspawaniu imbusa w gnieździe? Od strony pompy imbus się nie wyrabia tylko od strony wałka a jak by go tak zaspawać? Przecież pompa i wałek nie zmieniąją położenia. Ktoś już o tym pisał tylko ja chciał bym to zrobić na nowym imbusie bez przetaczania gniazda i imbusa na okrągło hmmm?

Opublikowano

a jak załozysz wtedy pompe oleju...?? na załozonej pompe tego nie zrobisz bo szczelina miedzy pompa a wałkiem jest zaledwie 5mm a tam niczym nie wiedzisz aby zaspawac... jak zdejmiesz pompe i zaspawasz imbusa to nie włozysz pompy. pompe wkładasz kanałem w otwór , przykrecasz a potem wkładasz imbusa i zabezpieczasz... moim skromnym zdaniem to lichy pomysł...

Opublikowano

No tak ale jak mamy moduł cały na stole to można wyciągnąć wałek przyspawać imbusa, założyć pompę i razem włożyć wałek z pompą hmmm?

Opublikowano

chyba ze tak miał by to wykonac...to moze myk sie udac... ale az takiego pecha masz ze sądzisz ze zaraz ci sie to uszkodzi....hmmm? ja u siebie zmieniłem sam imbusik i juz wogole o tym nie mysle... porostu jeżdżę...

Opublikowano

POSPAWAJ,tylko później nie dzwoń i nie płacz że zabierak pękł w łączeniu z wałkiem...

www.futurum.net.pl