dboundless Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 Witam. Problem polega na tym ze klima się włącza działa ok. 2 sekund i sie wyłącza po czym nie da sie jej uruchomić, chyba że skasuje się błąd 13 razy, obojętnie na jakim programie diagnostycznym, gdy błą jest juz skasowany klima działa bez zarzutu moża ją włączać wyłaczac ustawiac itp. Ale gdy zgasi sie silnik odpali na nowo problem wraca. Dodam też że błąd to sprzęgło sprężarki tyle że sprężarka działa i niby jest z nią wszystko okej.
pastaldo Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 To ja bym szukał winy chyba w sterowniku. podmień od kogos panel klimy może da efekt.
dboundless Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Opublikowano 27 Lipca 2013 niestety podmiana panelu sterowania nic nie dała, dziwne jest to że mechanicy nie wiedzą w czym tkwi problem. Chociaż pewnien mechanik postawił na to że to jednak może być sprężarka skoro jest taki błąd na komputerze.
szogun0 Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 Przy cewce elektromagnesu sprzęgła jest dioda zabezpieczająca, należy ją sprawdzić.
dawidhoop Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 Witam. Przepraszam że się podpinam tutaj ale sprawa jest nagła, proszę o odpowiedź. Wymienione: Osuszacz Dławik Sprężarka Nie wiem czy to ma znaczenie ale wymienione w tekiej kolejności j.w. Słychać że wentylatory chodzą Co chwile słychać nietypowe "buczenie" a przy tym drgania oraz tak jak by jednorazowe obciążenie silnika. Klima działa ale bardzo bardzo słabo prawie w ogóle... Po chwili na sterowniku włącza się "ECON" i trzeba zgasić silnik i odpalić żeby klima się włączyła ponownie. Wydaję mi się że jest zbyt mało czynnika. Realne? Mechanik zapewnia że nabił cały układ (ok. 0.510kg) Bardzo proszę o szybką pomoc i jeszcze raz przepraszam.. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi