Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 , 1.9 TDI - 200HP to dopiero poczatek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moj nabytek a3 2001r po liftingu , kraj pochodzenia Francja, a jak to francus zderzaki pozostawiaja wiele do zyczenia ;/

motorownia 1.9 TDI ASZ , bylo 160HP i 134BHP

el. szyby , lusterka , climatronic,skrzynia 6 biegow, podłokietnik, fotele "kubelki", kierownica trzy ramienna.

Zawsze dla mnie priorytetem jest stan mechaniczny , po zakupie lista zakupów była dluga, od takich podstawowych "pierdół" aż po rzeczy wówczas jeszcze zbędne do wymiany.

PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ

-idziemy w moc: nowy FMIC czeka w garażu na montaż wraz z pełnym orurowaniem z nierdzewki -- zrobione ;)

-nowa syszarka, konkretnie GTB2260VK -- zrobione

-jak robimy ciśnienie , to trzeba to odprowadzic bedzie wydech 2,5 nierdzewka juz jest -- zrobione , pelny przelot

obecnie samochod czeka na strojenie , jak bede mial wykres to sie pochwale ;)

-nowe koła , mysle ze 17 bedzie super , tu czekam na jakies propozycje od was

-nowy opony do nowych felg

-moze kseon

- Stage 2 a w nim sprzeglo , wtryski , launch control

DSC00009.jpg

IMG_9064.jpg

IMG_20130713_165553.jpg

IMG_20130717_084316.jpg

IMG_20130717_084324.jpg

Opublikowano

He soja szaleje a na spota nie wbijesz nikczemniku :naughty:

Opublikowano
  • Autor

to wszystko dlatego ze spoty macie w niedziele po południu ;/ jak by byly w sobote to nie bylo by problemu :)

Opublikowano

A kto bogatemu zabroni zatankować tego srebrnego diabła i w 30 min zajechać z KR do KN :naughty:

Opublikowano

Wszystko git, ale ten fmic to strasznie spartaczyłeś... :whistling: Dużo roboty z takim radyjkiem i jak wygląda kwestia podłączenia? :wink: Na gtb22 to raczej 200 nie będzie, a 230-240 :decayed:

Opublikowano
  • Autor

fmic kwestia gustu , w ten zderzak nie wejdzie zeby nie wiem co , jak ma byc prawidlowo zamontowany. musial bym kupic zderzak od S , ale wtedy znow jaja z spasowaniem itp . a z radyjkiem troszke zabawy bylo , w zasadzie to jest tablet ;)

Opublikowano

No przecież w moim temacie jest fmic 550x230x65 :grin: I weszło i to ze spryskami, a to duży problem dodatkowo :decayed:

Opublikowano
w zasadzie to jest tablet ;)
zte
Opublikowano

no tez FMIC razi po oczach, ale wybacza sie bo bedzie 200+++:wink:

Opublikowano
  • Autor

i jaka masz temp w dolocie ? bo ja przy butowaniu o 4-6 stopni wiecej od otoczenia i to na gtb .

u mnie intercooler ma dzialac , jest przerwa miedzy chlodnicą wody a ickiem,aby jedno nie grzalo sie od drugiego, przez to jest wysuniety do przodu.

jak bym zrobil jak u ciebie to owszem schowal bym icka , ale kosztem wiekszej temp w dolocie .

przed montazem testowalem rozne setupy ,ten jest najbardziej optymalny .

PS przy tej turbince co ty masz to nie zauwazysz roznicy :)

Opublikowano
fmic kwestia gustu , w ten zderzak nie wejdzie zeby nie wiem co , jak ma byc prawidlowo zamontowany. musial bym kupic zderzak od S , ale wtedy znow jaja z spasowaniem itp . a z radyjkiem troszke zabawy bylo , w zasadzie to jest tablet ;)

tak właśnie coś mi się wydawało że to tablet

Opublikowano
  • Autor

Dziś Auto pojechało na strojenie :)

jest drobny problem z utrzymaniem silikonów na swoim miejscu , trzeba porobić takie garby na końcu rur , dlatego jest tylko 240 HP .

zrobi sie garby będzie korekta softu ;)

Opublikowano

O Kur. .. . .szacun :slina:

Opublikowano

jest drobny problem z utrzymaniem silikonów na swoim miejscu , trzeba porobić takie garby na końcu rur , dlatego jest tylko 240 HP .

Na wiele więcej nie licz, o ile w ogóle więcej. Jak sprzęgło seria to zbyt długo nie pociągnie :decayed: A co do garbów to naspawaj sobie po kilka "kropek" na zakończeniach i problem z głowy.

Opublikowano

Pokaż wykres z hamowni :naughty:

Opublikowano

Pokaż wykres, jakie pompki tam masz i ile dmuchniete sprężarką??

Opublikowano
  • Autor

Na wiele więcej nie licz, o ile w ogóle więcej. Jak sprzęgło seria to zbyt długo nie pociągnie :decayed: A co do garbów to naspawaj sobie po kilka "kropek" na zakończeniach i problem z głowy.

tez tak zrobie :) podobno ciut wiecej idzie wyciagnac na tych wtryskach co mam .

ile dmuchniete nie mam pojecia. Wykres jak zdarze to wstawie , jak nie zdarze to po urlopie ;)

---------- Post dopisany at 14:40 ---------- Poprzedni post napisany at 14:38 ----------

a sprzeglo juz sie robi na zamowienie. poki co szczegolow nie zdradze ;)

Opublikowano

Sprzęgło zrób już na zapas. Moje znosi ponad 500NM :kox::kox::kox: Dokładnie takie jak mam jeździło na takim setupie :naughty: I co najlepsze kosztowało mnie mniej niż ori nówka :decayed:

Opublikowano
  • Autor

jednomas + tarcza w kevlar ?

Opublikowano

dwumas s3, tarcza i docisk wzmacniane :naughty: