Daniel131 Opublikowano 20 Lipca 2013 Opublikowano 20 Lipca 2013 Witam chciałbym wymienić połamane plastiki w mechanizmie przedniej lewej szyby. Wszystkie części mam wraz z całym mechanizmem na wierzchu. Mam jedynie jeden mały problem. W jaki sposób poluzować linkę? Wszystko jest ładnie spasowane i nie chcę na siłę wyciągać ślizgu ponieważ wydaje mi się, że te nóżki się połamią.
sony_dark Opublikowano 20 Lipca 2013 Opublikowano 20 Lipca 2013 do wyciągnięcia ślizgu prowadnicy nie potrzeba luzować linki. Po prostu jakby to prosto powiedzieć.. trzeba przekręcić o 90 stopni w prawo w dół. i wyskakuje ślizg. Sam wymieniałem ostatnio i też nie wiedziałem jak, na chłopski rozum tak zrobiłem jak wyżej.
Daniel131 Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Opublikowano 20 Lipca 2013 sony_dark Chodzi Ci o ten biały ślizg u samego dołu prowadnicy? On jest na trzech plastikowych 'nóżkach' zamocowany do prowadnicy. Żeby wpiąć nowy ślizg trzeba najpierw założyć na niego linkę a następnie wpiąć w prowadnicę. Linka jest spasowana tak na styk i boję się, że połamię te nóżki przy próbie naciągnięcia jej i próbie założenia tego ślizgu do prowadnicy. Jest na to jakiś sposób?
sony_dark Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 właśnie że najpierw trzeba wpiąć ślizg a następnie wepchnąć linkę z takim bolcem w otwór w ślizgu. Zaraz ci dam linka z instrukcją jak to ma być jest tu na forum ---------- Post dopisany at 11:11 ---------- Poprzedni post napisany at 11:10 ---------- proszę bardzo: http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-wymiana-zestawu-naprawczego-podnosnika-szyby-przedniej-55354/
Daniel131 Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Opublikowano 21 Lipca 2013 Dziękuję bardzo za tą stronkę. Mnie dokładniej chodzi o ten element zestaw1.png - Speedy Share - upload your files here. Z tego co się dopatrzyłem najpierw trzeba nałożyć na niego linkę a nastepnie założyć go. Linka jest tak ciasno spasowana, że ciężko jest to naciągnąć. W jaki sposób sobie z tym poradzić?
sony_dark Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 to źle Cię zrozumiałem. W takim razie to ciężko mi powiedzieć jak to zrobić żeby nie połamać. Jakby to chodziło o tylny mechanizm to tam idzie rozpięć linkę. A na przedni mechanizm to nie mam pojęcia.
Daniel131 Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Opublikowano 22 Lipca 2013 Może ktoś jest w stanie powiedzieć mi jak mam się z tym uporać?
Rekomendowane odpowiedzi